U Srbiji živio luksuzno

Ovo je Srbin osumnjičen za serijska ubistva penzionerki u Njemačkoj

  • Извор: Курир
  • 07.02.2023. 17:32

Srpski državljanin D. J. (31) iz jednog vojvođanskog mjesta, uhapšen je prije sedam dana u Njemačkoj zbog sumnje da je ubijao penzionerke.

Njemačka policija, podsjetimo, označila je Srbina kao serijskog lopova i ubicu, a uhapšen je po potjernici koja je raspisana za njim.

Njemački istražitelji su za sada prikupili brojne dokaze koji ga dovode u vezu sa ubistvima Hajdemari K. (77) i Gertraute N. (89), ali se provjerava njegova umiješanost u ubistvima još dvije penzionerke iz istog kraja, predgrađa Švebiš Hola.

"Uhapšeni D. J. živi na relaciji Srbija-Njemačka, a prije mjesec dana bio je u rodnom kraju i tada je poveo porodicu sa sobom. Uvijek kada dođe iz Švebiš Hala, gdje je navodno ubio te nesrećne starice, dođe pun kao brod", kaže neimenovani "Kurirov" sagovornik i dodaje:

"Razbacuje se parama! Renovira dvije kuće koje su mu kao vile i to po nekoliko puta. Kuće su mu opremljene po posljednjoj modi, a namještaj je dovozio čak iz inostranstva. Svaki put bi iz Njemačke dolazio sa bijesnim novim kolima, koje radeći posao za koji se predstavljao nije bilo moguće".

Kako tvrdi izvor, koji je navodno upućen u život uhapšenog Srbina, D. J. je imao paravan za život u Srbiji.

"D. J. voli život na viskoj nozi i uvijek je markirano obučen. Na svoja veselja uvijek zove poznate pjevače sa estrade da mu zabavljaju goste i hvali se time", kaže sagovornik i dodaje:

"U selu se bavio traktorima, naime, kupovao je stare traktore, skoro olupine stare 20 ili 30 godina, koje bi nakon remonta prodavao. Imao je paravan za život u Srbiji, a tamo je krao i ubio starije bogate žene".

Mještani vojovđanskog sela kažu za "Kurir" da su se šokirali kad su vidjeli njegovu fotografiju u novinama.

"Posljednji put sam ga vidio za praznike, pozdravili smo se i niko po njemu ne bi posumnjao da je on spreman da nekoga ubije", kaže jedan od komšija, dok komšinica dodaje:

"Kada sam vidjela foto-robot u novinama nisam mogla da vjerujem. Nekako sam mislila da griješim, iako je sve ukazivalo da je to on. Jako lijepo živi ovdje u selu, vidi se da imaju para, a sad znam i odakle taj novac. Jezivo mi je da je pljačkao bogate žene i uzimao njihove pare, a kamoli ubio".

Inače, da podsjetimo, policija iz Njemačke provjerava njegovu umiješanost i u ubistvu žene (83), koje se dogodilo prije oko tri nedjelje, ali i u ubistvu Elfrid Huhler (94) 2020. godine.