Сјеверна Македонија

Ово су осумњичени за монструозно убиство Вање

  • Извор: Агенције
  • 04.12.2023. 10:37

Дјевојчица Вања Г. (14) из Скопља, која је нестала у понедјељак 27. новембра око 7:25 ујутро на путу до школе, и за којом је трагала цијела регија, пронађена је мртва код села Орман, на ивици македонског главног града.

Убиство дјевојчице повезано је с убиством 74-годишњака. Како је објавило македонско државно тужилаштво, утврђено је да је дјевојчица убијена у понедјељак ујутро, око 10 сати, само неколико сати након отмице.

Ово убиство је, како наводе, повезано с још једним убиством у Сјеверној Македонији. Наиме, пронађено је и тијело Панча Жежевског (74) из Велеса, чији је настанак пријављен 24. новембра, неколико дана прије нестанка дјевојчице, а тужилаштво је утврдило да су оба убиства починиле исте особе и да им је мотив користољубље.

Фото: Фејсбук (Палевски и Кешишов)

Како јавља македонски портал "Телма", осумњичен је Љупчо Палевски Палчо. Он је, наводи се даље, недоступан македонским властима.

Палевски у Македонији има десничарску проруску странку, бавио се грађевинарством, а био је у екстрадиционом притвору у Београду по међународној потјерници коју је расписала Хрватска. Имао је и свој подкаст.

Међу осумњиченима је и Влатко Кешишов из Штипа, који је приведен и ухапшен.

Трећи осумњичени је Велибор Манев, који је такође притворен. Притвор се тражи и за трећег ухапшеног, Боре Видевског из Велеса, тврде "Телмини" извори из истраге.

Фото: Фејсбук (Палевски и Манев)

Осумњичени су били у блиским односима с Палевским-Палцом преко мање радикалне "Странке права".

Према ономе што се може видјети на његовом Фејсбук профилу, Палевски се јављао свакодневно осим 27. новембра, када се, према истрази, догодила отмица и убиство 14-годишње Вање.

Пратите нас и путем Вибера