Миленко Томић

Педофил би ускоро могао на слободу!

  • Извор: АТВ
  • 22.01.2024. 19:03

Окончајте, већ једном, главни претрес против педофила јер би због одуговлачења поступка, по сили закона, за неколико дана могао да буде на слободи - порука је ово која данас стиже из Бијељине.

Ријеч је о тренеру бокса Миленку Томићу, коме се суди због обљубе дјевојчице коју је тренирао. Многи су због тога огорчени.

И на данашњем рочишту само куповање времена, кажу очајни родитељи дјевојчице коју је Томић обљубио 2021.

- Ми смо се надали да ће данас бити донијета завршна ријеч, међутим као и сваки пут до сада његови браниоци су пронашли да кажем рупе у закону или да кажем користе све дозвољене и недозвољене радње. Прошли пут су тражили изузеће судског вијећа, то им није пошло за руком, исто Вијеће је било и данас, тражили су изузеће главног тужиоца - каже мајка дјевојчице.

Окружни суд за двије године није успио да оконча поступак. Тужилаштво је своје одрадило на вријеме. На њихов приједлог Томићу је трећег фебруара 2022. одређен притвор који може да траје до изрицања пресуде, најдуже двије године од потврђивања оптужнице. Тај рок истиче првог фебруара. 

Крај потраге за српским возачем Данијелом, ухапшен у великој полицијској акцији

Крај потраге за српским возачем Данијелом, ухапшен у великој полицијској акцији

- Очајни смо, ми смо вјеровали у институције у кренули у борбу кроз институције мислећи да ће овај манијак да добије одговарајућу казну, оно што му следује, међутим ово се претвара у фарсу, ја сам као родитељ очајан, не знам шта да поручим будућим родитељима који се буду нашли у оваквој ситуацији - истиче отац дјевојчице.

Прије рочишта одржан је мирни протест.

"Замислите да је ваша кћерка", "Зауставимо педофиле", неки су од транспарената јутрос пред Судом у Бијељини. 

Томић је 2021. године, у више наврата сексуално злостављао тада 13-годишњу дјевојчицу, којој је био тренер. Данашње рочиште је 29. по реду у овом поступку, а нова четири заказана су до краја јануара.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: