Врховни суд

Педофилу 15 година затвора због обљубе дјевојчице

Врховни суд Републике Српске повећао је казну Мирославу В. и осудио га на 15 година затвора због обљубе малољетнице, која је тада имала 14 година.

Првостепеном пресудом Окружног суда у Бањалуци Мирослав В. је осуђен на 10 година затвора, али му је након жалбеног поступка казна повећана за 5 година. Оглашен је кривим за три кривична дјела обљубе са ђететом млађим од 15 година.

”Жалба одбране одбијена је као неоснована, док је жалба тужилаштва дјелимично уважена и оптуженом је изречена јединствена казна од 15 година затвора”, рекла је за АТВ секретар Врховног суда Републике Српске Јелена Деспотовић.

Осим казне затвора оптуженом је изречена двогодишња мјера забране комуникације и приласка жртви на удаљеност од 150 метара. Мјера ће се почети рачунати тек након издржавања затворске казне.

У пресуди се наводи да је оптужени дјела починио у три наврата од 1. маја до 19. септембра прошле године у изнајмљеном стану, знајући да између њега и жртве постоји велика несразмјера у годинама.

Због заштите жртве суђење у овом предмету је било затворено за јавност.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    'Имате ријеч са Милијаном Кос', емисија главне и одговорне уреднице информативног програма, даће прилику ријечима да стигну до вас.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина