Пресуда

Пери лопову двије године затвора

Перо Благојевић, звани ”Перо Лопов”, осуђен је у Основном суду у Брчком на двије године затвора због провале у кућу у Шаторовићима код Брчког фебруара 2015. године гдје је од власника украо новчаник и аутомобил "Пассат 6" вриједан 18.750 КМ

Перо Лопов је оглашен кривим за тешку крађу, док је истом пресудом ослобођен оптужбе да је у мају 2020. године провалио у фирму "ФАММ" у Грбавици код Брчког одакле је украдено око 50.000 КМ.

У пресуди се наводи да је оптужени тешку крађу починио у фебруару 2015. године у кући Б.А. Бушилицом је отворио прозор на подруму, а потом ушао у унутрашњаст, отишао у дневни боравак на спрату куће и украо новчаник у којем се налазило 180 КМ, 50 евра и 350 куна. Украо је и кључеве од возила "Пасат 6". Затим је неопажено сишао у гаражу и одвезао "Пасата", вриједног 18.750 КМ.

У другој тачки оптужнице, по којој је ослобођен, Благојевић се теретио да је у мају 2020. године заједно са два лица провалио у фирму "ФАММ" у Грбавици код Брчког одакле је украдено око 50.000 КМ.

"Према овој тачки, којом је као саизвршилац такође оптужен за кривично дјело тешке крађе, они су употребом физичке снаге и подесног алата извршили пресијецање заштитног катанца на улазној капији, а затим лупањем излога у унутрашњости објекта ушли у просторију мјењачнице, гдје су пронашли кључеве од сефа и одузели затечени новац. Потом су се удаљили у правцу Лончара аутомобилом "Голф", које је претходно одузето на подручју Градачца. По овој тачки, суд је оцијенио да није доказано да је оптужени учинио кривично дјело за које се оптужује", саопштио је Тужилаштво Брчко дистрикта.

Иначе, Перо Благојевић је познат као вишеструки преступник. Довођен је у везу са више тешких кривичних ђела, разбојништава и крађа, у којима су крадени позамашани износи новца.

У децембру 2017. године правоснажно је осуђен на три и по године затвора због крађе "Мерцедеса", вриједног око 45.000 КМ, власништво дервентског бизнисмена. Крађа се догодила у јулу 2015. године и возило је неколико дана касније пронађено у Бањалуци.

Пратите нас и путем Вибера

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.