Годишњица

Пет година од убиства Крунића: Нема ни правде, ни налогодавца!

Навршило се пет година од убиства власника "Сектор секјуритија" Славише Крунића и његовог тјелохранитеља Жарка Павловића, а породица и јавност не знају одговоре зашто је Крунић ликвидиран и ко је био налогодавац злочина!

Породица још није дочекала ни правду у виду судске пресуде, јер је Врховни суд Републике Српске у јануару укинуо осуђујућу пресуду оптуженима и поступак вратио на ново суђење.

Укинута пресуда за убиство Славише Крунића!

Укинута пресуда за убиство Славише Крунића!

Разлог томе је то што чињенично стање није правилно утврђено, а о самом догађају постоји доста нејасноћа које би требало утврдити реконструкцијом злочина.

Реконструкција још није наложена

Када ће реконструкција бити урађена није познато, будући да Окружни суд у Бањалуци још није издао ни наредбу за њено спровођење. Непознато је ни да ли ће се радити класична или 3Д реконструкција, што ће по свему судећи зависити од средстава која суду буду на располагању.

Убиство Крунића: Да ли ће суд имати пара за 3Д реконструкцију!?

Убиство Крунића: Да ли ће суд имати пара за 3Д реконструкцију!?

Крунић и Павловић убијени су 22. априла 2019. године у Гламочанима код Бањалуке. Изрештани су у службеном теренцу ”тојота ланд крузер” на путу за Крунићево породично имање, а у пуцњави је тешко рањен и Крунићев возач Горан Илић. 

Славиша је на имању боравио због реновирања стана у Бањалуци, што су и убице очигледно знале. Сумња се да су пратили његово кретање, те да им дојављен тренутак када је Крунић из пицерије ”Морети” кренуо ка имању. Када је на макадамском путу Илић успорио возило убице су из засједе отвориле рафалну паљбу ка џипу.

Ево зашто је укинута пресуда за убиство Крунића

Ево зашто је укинута пресуда за убиство Крунића

Из једне пушке испаљено је најмање 20, а из друге 16 метака. Крунића је више хитаца погодило у главу, а Павловића у грудни кош и обојица су на мјесту остали мртви. Илић је рањен у оба кољена и руку. Тако рањен је, према властитим ријечима, испао из аута и из пиштоља "глок 17" испалио читав оквир ка нападачима.

Испаљено више од 36 метака

У тој размјени ватре убијен је један од нападача Жељко Ковачевић, који је погођен у бутину и умро је усљед искрварења. Осим убијеног Ковачевића за планирање и организовање убиства оптужени су Бенеди Ђукановић и Емилио Балдо, а за помагање у убиству оптужен је некадашњи радник ”Сектор секјуритија” Родољуб Гајић, који је био Крунићев човјек од повјерења и био је задужен за чување и превоз његове жене и дјеце.

Налогодавац злочина истрагом није откривен, нити је утврђено шта је био мотив Крунићевог убиства.

Одбрана тврди да је Крунић убијен изнутра, а да је пуцњава на возило инсценирана

Одбрана тврди да је Крунић убијен изнутра, а да је пуцњава на возило инсценирана

Укинутом пресудом Ђукановић је био осуђен на 40 година затвора, Балдо је ослобођен кривице, док је Гајићу изречено 20 година затвора.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:50 Васкршња посланица и Пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

    ' Васкршња посланица и пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

  • 02:00 Ноћни програм

    Ноћни програм