Насиље

Пијан возио у контра смјеру и након хапшења изазвао хаос у полицијској станици

Златан Лукић-Бардак (37) из Брода ухапшен је јуче након што је пијан, без возачке дозволе, једносмјерном улицом возио у контра смјеру. Након хапшења спроведен је у просторију за задржавање ПС Брод у којој је оштетио врата и браву, због чега су морали да интервенишу и ватрогасци.

Иначе Лукић-Бардак већ има историју насилних испада у иностранству. У ПУ Добој наводе да је ухапшен након што је утврђено да је возио под дејством алкохола, односно када му је измјерена концентрација од 1,64 г/кг у организму. Испоставило се да није имао ни возачку дозволу, те да у регистру неплаћених казни има новчани дуг у износу од 1.786 КМ због чега је од њега привремено одузет и аутомобил ”ауди” којим је управљао.

”Приликом контроле утврђено да је З.Б.Л. управља возилом ”ауди” прије стицања права на управљање возила, под дејством алкохола, у супротном смјеру у једносмјерној улици. Током вожње је вршио нагло стартовање аутомобила, уз шркипу гума. Провјером у службеним евиденцијама утврђено је да је вишеструки повратник у чињењу прекршаја, те да има дуг у Регистру новчаних казни у износу од 1.786,05 КМ”, саопштено је из ПУ Добој.

Додају да је након хапшења осумњичени смјештен у просторије за задржавање лица лишених слободе у ПС Брод, при чему је  употребом физичке снаге оштетило наведену просторију. Због тога ће против њега бити поднесен Захтјев за покретање прекршајног поступака и достављен извјештај Окружном јавном тужилаштву Добој о извршеном кривичном дјелу оштећење и одузимање туђе ствари.

”Он је рукама, ногама и главом лупао од врата. Оштетио је браву због чега се врата нису могла откључати, па су позвани ватрогасци који су обили врата. Том приликом је утврђено да су врата и брава оштећени с унутрашње стране”, каже извор АТВ-а.

Златан Лукић-Бардак већ је био у сукобу са законом, а данска полиција је за њим 2005. године расписала потрагу због сумње да је учествовао у више акција уличног насиља, као и у нападима на полицију.

Према писању дневног листа JydskeVestkysten из Есбјерга, жртве насиља су биле насумичне жртве које су намамљиване у засједу у којима бих напало и претукло десетак особа.

”Златан је већ оптужен за насиље у вези са градском странком у Вејрупу и Ховборгу, те за насиље над полицијом”, наводила је данска полиција уз потјерницу коју су објавили у медијима, упозоравајући грађане да осумњичени постаје очајан приликом притварања и у стресним ситуацијама.

Пратите нас и путем Вибера

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.