Lešće

Pijanista kojem je oduzeta budućnost: Sahranjen dječak Andrija Čikić (VIDEO)

  • Извор: Агенције
  • 08.05.2023. 15:51

Andrija Čikić, jedini dječak koji je stradao u masakru na Vračaru, sahranjen je danas na groblju Lešće.

Drugari sa u suzama u očima stajali su ispred kapele, gdje se održalo opijelo.

Roditeljima su izjavljivali saučešće, a opijelo je počelo u 13.30 časova.

Na vijencu na kovčegu piše: "Anđele naš sada sviraš sa anđelima".

Opijelo su služila dva sveštenika.

Andrija je sahranjen u bijelom kovčegu.

U kapeli je prisutna je i hitna pomoć koja je bila spremna da interveniše ukoliko nekome ne bude dobro.

- Njegov mali život je tek počeo da živi, a mi se sa bolom i tugom sada opraštamo sa njim. Ostavio nam je note da ih slušamo. Planeta će ga pamtiti, jer je ostavio dubok trag u svom mladom životu. Andriji mir i pokoj duši - rekao je sveštenik. 

Masakr u Velikoj Ivanči: Ljubiša ubio 13 ljudi, pa sebe

Masakr u Velikoj Ivanči: Ljubiša ubio 13 ljudi, pa sebe

Sveštenik je zamolio sve da ne izjavljuju više saučešća kako bi se oprostili sa Andrijom. Majka i otac su tada počeli da grle i ljube kovčeg.

Masa ljudi je stajala ispred kovčega i gledala u Andrijinu sliku.

- Dragi Andrija, tako smo te uvijek zvali. Zajedno smo krenuli u prvi razred. Uvijek si bio poseban, nadaren, vrijedan, ambiciozan i uvijek si imao smisao za humor. Meni svim našim drugovima bio si prijatelj. Uvijek si druge stavljao ispred sebe. Svima će nedostajati tvoje sviranje na klaviru kao i druženje u parkovima. Muzika je bila tvoj život tvoje sviranje će se uvijek pamtiti jer je bilo uzivanje za naše uši. Imao si više različitih talenata, bio si uspješan u muzičkoj školi - rekla je u oproštajnom govoru jedna drugarica i dodala:

- Ponosili smo se tobom i svima nam je značilo što si učenik našeg odjeljenja. Opraštamo se od tebe ali znaj da te nikad nećemo zaboraviti, da si nam bio jedan od uzora. Želim ti da budeš isti takav na onom svijetu. Hoću da znaš da si bio dobar drug i da sam te mnogo voljela. Mnogo mi nedostaješ, tvoja drugarica Lena sa drugovima.

Progovorio ranjeni dječak: Gazio je po nama, ne znam otkud ja na njegovom spisku

Progovorio ranjeni dječak: Gazio je po nama, ne znam otkud ja na njegovom spisku

Drugi govornik je bila profesorka.

- Andrija je bio mali i veliki čovjek, malo dijete sa velikim srcem. Nudio se uvijek da pomogne priskoči i podrži. Bio je jedan mali zvrk. Sve ga je zanimalo. Ništa mu nije bilo teško reći ne, neću, ne mogu za njega nisu postojale. Volio je i poštovao sve svoje nastavnike. Njegovan je u divnoj porodici sa divnim roditeljima. Sa šest godina upisao je muzičku skolu i bio opčinjen muzikom.

Nakon opijela oko 14.30 časova povorka tuge je krenula ka grobnom mjestu gdje će mališan počivati.

Andije Čikić je sahranjen, a plač svih prisutnih odzvanja grobljem.

Podsjetimo, dječak-ubica Kosta Kecmanović (13) je u srijedu oko 8.40 ušao u školu sa dva pištolja i počeo je da puca. Ubio je školskog čuvara Dragana Vlahovića, a zatom i osmoro djece, sedam djevojčica i jednog dječaka, ranio je šestoro učenika i nastavnicu.

Pratite nas i putem Vibera!

Тагови: