Окружни суд Бањалука

Подигнута оптужница против Бањалучанке због убиства мушкарца

  • Извор: АТВ
  • 08.05.2024. 16:56

Потврђена је оптужница против Бањалучанке Милице Диљевић због убиства Звонимира Стефановића, које се догодило 4. фебруара ове године у бањалучком насељу Борик.

Како су навели из Окружног суда у Бањалуци, њој је притвор продужен за два мјесеца.

"Рјешењем Окружног суда у Бањалуци од дана 29. 4. 2024. године, продужен је притвор оптуженој М. Д. који јој је одређен и продужен у току истраге рјешењима овог суда од 6. 2. 2024. године и од 28. 2. 2024. године. По овом рјешењу притвор може трајати до изрицања првостепене пресуде, а најдуже  двије године, од дана потврђивања оптужнице, која је потврђена због кривичног дјела убиство из члана 124. став 1. Кривичног законика Републике Српске“, саопштено је из Окружног суда у Бањалуци.

Убиство у Бањалуци: Жена ухапшена, мушкарац свједок

Убиство у Бањалуци: Жена ухапшена, мушкарац свједок

Додају да ће се контрола оправданости притвора вршити по истеку свака два мјесеца, од дана доношења посљедњег рјешења о притвору, а уколико у наведеном року не буде изречена првостепена пресуда притвор ће се укинути и оптужена пустити на слободу.

Стефановић је пронађен мртав у стану у бањалучком насељу Борик у Београдској улици, а имао је убодну рану у предјелу грудног коша. Обдукција је показала да је кобан био убод ножем у срце.

Диљевић је одмах ухапшена и од тада се налази у притвору. Диљевић и Стефановић су наводно били у вези и извјесно вријеме су боравили у стану гдје се злочин догодио. Стефановић је, наводно, изнајмљивао стан у бањалучком насељу Борик.

Према ранијим сазнањима из истраге, Диљевић је након убиства позвала познаника који живи у истом стамбеном блоку, тврдећи да је њеном партнеру позлило.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм