Kozarska Dubica

Podignuta optužnica protiv pijanog vozača: U nesreći poginuo motociklista

  • Извор: АТВ
  • 03.07.2023. 13:10

Okružno javno tužilaštvo Prijedor podiglo je optužnicu protiv Srđana M. iz Kozarske Dubice zbog toga što je pijan izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo Borislav Ademović.

Nesreća se dogodila 6. juna 2020. godine u mjestu Međuvođe, opština Kozarska Dubica.

Optuženi, upravljajući vozilom golf 2, na raskrsnici nije propustio motocikl marke honda koji mu je dolazio sa desne strane i koji se kretao magistralnim putem iz pravca Prijedora u pravcu Kozarske Dubice, a kojim je upravljao nastradali Ademović. Optuženi je imao 2,95 g/kg alkohola u krvi.

Tom prilikom je desnom bočnom stranom automobila udario u prednji točak honed, navodi se u optužnici. Nastradalom je u nesreći potpuno presiječen grkljan i jednjak.

“Zatim je došlo do rotacije putničkog motornog vozila golf2 u smjeru suprotnom od smjera kazaljke na satu i odbijanja motocikla honda udesno, obaranja motocikla na desni bok i pada sa motocikla Adamovića, koji je tom prilikom zadobio povrede u vidu potpunog presjecanja grkljana i jednjaka, rastave vratnog dijela kičmenog stuba između VI i VII pršljena, preloma lijeve nadlaktice u gornjoj trećini, preloma desne ključne kosti, preloma rebara sa lijeve strane od VI do XI rebra i potpune rastave preponskog spoja, tako da je Adamović usljed poremećaja disanja do kojeg je došlo zbog potpunog presjecanja grkljana na licu mjesta, istog dana, preminuo”, stoji optužnici.

Na ovaj način optuženi je ugrozio javni saobraćaj, doveo je u opasnost život ljudi, a prilikom izvršenja djela je bio pod uticajem alkohola preko 1,50 gr/kg u krvi.

On je optužen za krivično djelo ugrožavanje javnog saobraćaja.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: На ивици терена (Р)

    ''Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић и у новој сезони емисије 'На ивици терена' упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 13:30 Емисија: Енерго клуб (Р)

    ''Гдје на једном мјесту добити информације из енергетике, како глобалне, а тако и домаће?

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.