Kolegij MUP-a

Pogoršano stanje u saobraćaju: Na putevima Srpske u aprilu poginulo 29 osoba

  • Извор: АТВ
  • 25.04.2023. 12:50

Stanje u oblasti bezbjednosti saobraćaja značajno je pogoršano u aprilu ove godine, jer je u saobraćajnom nezgodama na putevima Republike Srpske u ovoj godini do sada smrtno stradalo 29 osoba, što je za devet više nego u istom periodu prošle godine.

Ovo je zaključeno na kolegiju koji je održao ministar unutrašnjih poslova Siniša Karan u Policijskoj upravi Gradiška, a kojem su prisustvovali direktor policije Siniša Кostrešević, načelnici operativnih uprava Ministarstva u sjedištu i načelnik PU Gradiška Slobodan Torbica

“Stanje bezbjednosti na području Republike Srpske je dobro i sa aspekta rada policije preduzet je niz  aktivnosti da ono tako bude, iako smo u proteklom periodu imali nekoliko javnih skupova koji su predstavljali bezbjednosni izazov i za građane, ali i samo Ministarstvo”, zaključeno je na kolegiju.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan  naložio je pojačane aktivnosti policije u cilju poboljšanja stanja bezbjednosti saobraćaja na putevima, uz zahtjev da se u te aktivnosti uključe i drugi nadležni organi i institucije - inspekcija, komunalna policija, JP "Putevi Republike Srpske", Auto-moto savez Republike Srpske, lokalna zajednica i drugi.

Na kolegiju je ponovljeno opredjeljenje Ministarstva za borbu protiv organizovanog kriminaliteta i korupcije, te je u tom smislu poseban akcenat stavljen na istrage koje vode nadležne uprave po tzv. Skaj aplikaciji.

Istovremeno, analizirane su aktivnosti koje se odnose na borbu protiv terorizma i ekstremizma, migrantsku krizu, kao saradnju i razmjenu operativnih informacija sa policijama iz regiona i sire, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

  • 14:15 Серија: Авиоџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска