Beograd

Pojavio se snimak jezive tuče navijača Zvezde i Partizana: Udri, ubij

 • Izvor: Kurir
 • 23.03.2023. 16:37

Masovna tuča navijača privrženih klubovima dva najveća fudbalska beogradska rivala Crvene zvezde i Partizana odigrala se noćas u Novom Beogradu.

"Udri, udri! Ubij!", čuje se na snimku jezive tuče koji se već proširio društvenim mrežama.

Do sukoba je došlo kad su navodno navijači Partizana igrali košarku na terenu u Bloku 63 a onda su ih iz žbunja navodno zaskočili maskirani navijači Crvene zvezde.

Na glavama su imali kapuljače, a u rukama motke i palice.

U incidentu je učestvovalo njih četrdesetak, a nekoliko vinovnika zadobilo je teže povrede.

Među povrijeđenima ima i djece, jedan mladić (30) je u teškom stanju i ljekari Vojnomedicinske akademije mu se bore za život.

Napadnuti su V. Ž. (13), M. B. (16), O. K. (17), N. P. (20), N. Ž. (22) i L. N. (15), piše "Republika".

V. N. je izjavio da su oni navijači Partizana, a da su ih napali navijači Zvezde, odnosno da su imali crveno bijele maske, a da su iz Surčina i Zemuna. Navodno, on je prepoznao jednog od napadača (21).

N. P. i N. Ž. su s povredama glave prevezeni na VMA, M. B. na UC, a V. Ž. u Kliniku “Tiršova”.

U KBC Bežanijska kosa došli P. P. (22), A. M. (23), M. J. (23) i L.L. (24). Oni su ljekarima rekli da su “sami pali i da se nisu tukli”.

Nakon toga, oni su policiji priznali da su učestvovali u tuči na Novom Beogradu.

Navodno, navijači Crvene zvezde su se pojavili držeći motke i sjekire, a na rukama su imali rukavice kako bi sakrili tragove. Da bi prikrili svoje identitete nosili su i hirurške maske.

"Svi su imali bijele dukseve i bijele kapuljače na glavama, maske na licu, a većina je imala ogromne palice, a neki i sjekire", kažu komšije napadnutih mladića iz blokova u Novom Beogradu.

Napadači su prema svjedočenju očevidaca pobjegli u roku od pet minuta.

"Pobacali su naokolo drvene i gumene palice i druge rekvizite za napad i pobjegli prije dolaska policije. Bilo je jako puno policije po čitavom kraju i zatekli su horor scene. Stigle su i ekipe hitne pomoći da ukazuju pomoć povrijeđenima", priča žena iz kraja.

Tagovi:
 • 14:50 Serija: Igra sudbine (R)

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 15:40 Serija:Prevrtljivo srce

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Biznis klub

  ‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.