Beograd

Pojavio se snimak jezive tuče navijača Zvezde i Partizana: Udri, ubij

 • Извор: Курир
 • 23.03.2023. 16:37

Masovna tuča navijača privrženih klubovima dva najveća fudbalska beogradska rivala Crvene zvezde i Partizana odigrala se noćas u Novom Beogradu.

"Udri, udri! Ubij!", čuje se na snimku jezive tuče koji se već proširio društvenim mrežama.

Do sukoba je došlo kad su navodno navijači Partizana igrali košarku na terenu u Bloku 63 a onda su ih iz žbunja navodno zaskočili maskirani navijači Crvene zvezde.

Na glavama su imali kapuljače, a u rukama motke i palice.

U incidentu je učestvovalo njih četrdesetak, a nekoliko vinovnika zadobilo je teže povrede.

Među povrijeđenima ima i djece, jedan mladić (30) je u teškom stanju i ljekari Vojnomedicinske akademije mu se bore za život.

Napadnuti su V. Ž. (13), M. B. (16), O. K. (17), N. P. (20), N. Ž. (22) i L. N. (15), piše "Republika".

V. N. je izjavio da su oni navijači Partizana, a da su ih napali navijači Zvezde, odnosno da su imali crveno bijele maske, a da su iz Surčina i Zemuna. Navodno, on je prepoznao jednog od napadača (21).

N. P. i N. Ž. su s povredama glave prevezeni na VMA, M. B. na UC, a V. Ž. u Kliniku “Tiršova”.

U KBC Bežanijska kosa došli P. P. (22), A. M. (23), M. J. (23) i L.L. (24). Oni su ljekarima rekli da su “sami pali i da se nisu tukli”.

Nakon toga, oni su policiji priznali da su učestvovali u tuči na Novom Beogradu.

Navodno, navijači Crvene zvezde su se pojavili držeći motke i sjekire, a na rukama su imali rukavice kako bi sakrili tragove. Da bi prikrili svoje identitete nosili su i hirurške maske.

"Svi su imali bijele dukseve i bijele kapuljače na glavama, maske na licu, a većina je imala ogromne palice, a neki i sjekire", kažu komšije napadnutih mladića iz blokova u Novom Beogradu.

Napadači su prema svjedočenju očevidaca pobjegli u roku od pet minuta.

"Pobacali su naokolo drvene i gumene palice i druge rekvizite za napad i pobjegli prije dolaska policije. Bilo je jako puno policije po čitavom kraju i zatekli su horor scene. Stigle su i ekipe hitne pomoći da ukazuju pomoć povrijeđenima", priča žena iz kraja.

Тагови:
 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

  ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

 • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

  Серија: Љубавни залогаји (12+)

 • 20:30 Филм: Живи били па видјели (12+) (Р)

  '' Филм: Живи били па видјели (12+) (Р)

 • 22:00 Серија: Вода у праху (12+)

  'Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

 • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

  Серија: Ред Рок (16+) (Р)