Priča kružila društvenim mrežama

Pokrenuta istraga za napad na djevojku kod crkve u naselju Lazarevo

 • 12.12.2019.13:41

Nekoliko djevojaka tvrdi da su se tokom proteklih dana našle na meti manijaka u banjalučkom naselju Lazarevo, koji ih je pokušao ugurati u svoj automobil, a neke od njih i opljačkati.

Zanimljivo je da ovaj slučaj juče nije bio zvanično prijavljen policiji, ali su se na društvenim mrežama mogli naći statusi djevojaka koje su tvrdile da su žrtve ovog manijaka.

U policiji su nam potvrdili da je, iako slučaj nije prijavljen, ipak pokrenuta istraga.

– Još nam nije zvanično prijavljeno da nepoznati muškarac napada djevojke. Međutim, policija će provjeriti ove informacije, poslije čega će se znati više detalja o ovom slučaju – dodali su u banjalučkoj policiji.

Izvor blizak istrazi je pojasnio da se policija aktivirala nakon što su se na društvenim mrežama pojavili statusi o manijaku.

– Inspektori su odmah stupili u kontakt sa djevojkama koje su bile meta napada. Uskoro bi se moglo očekivati da se rasvijetli ovaj slučaj – pojasnio je izvor Srpskainfo.

Jedna djevojka je na svom Fejsbuk profilu napisala da je jedna cura napadnuta u utorak oko 18 sati.

– Prišao joj je stariji muškarac, oko 50 godina i plave kose, vojnički sređene. Djevojka se jedva uspjela izvući i  pobjeći. Pokušao ju je ugurati u automobil crne boje, a koji je bio parkiran kod crkve Lazarice – navedeno je u ovom statusu.

Poslije toga su još neke žene napisale takođe da su bile mete istog manijaka.

Nakon što je ova djevojka objavila status o napadu, kaže da su joj se javile i druge cure sa istim informacijama.

– Jedna djevojka rekla da je i ona na skoro istom mjestu bila meta napada. Pojasnila je da joj je prišao muškarac na biciklu, koji joj je pokušao istrgnuti torbicu i mobilni telefon. Tvrdila je da taj muškarac izgleda slično kao ovaj što ga je opisala prethodno napadnuta djevojka – rekla je ova djevojka.

Ove poruke uznemirile su stanare naselja Lazarevo, koji očekuju od policije da što prije rasvjetli ovaj slučaj i da tog manijaka sklone sa ulice.

– Živim u blizini Lazarice i iskreno me je sad strah da sama prođem pored crkve. Čula sam da sad svi pričaju o tom manijaku; ja ga, na sreću, nisam vidjela. Nadam se da će policija što prije otkriti o kome se radi. Svakako, i ta djevojka kojoj se to desilo, trebala je odmah sve prijaviti policiji – rekla je jedna od mještanki pomenutog naselja.

Međutim, ovo nije prvi put da se slične stvari dešavaju u banjalučkom naselju Lazarevo. Policija je i prethodnih godina uhapsila nekoliko manijaka koji su uznemiravali žene.

Prije nešto više od četiri godine uhapšen je M.I. iz Prijedora, koji je ispred srednje škole u pomenutom naselju uznemiravao učenice.

On je tada automobil parkirao pored ograde škole, te prilikom prolaska učenica skidao hlače i pokazivao polni organ.

Njega je policija ubrzo identifikovala i uhapsila.

Uhapšen vojnik

Pripadnik Oružanih snaga BiH D.K. (38) iz Banjaluke uhapšen je u februaru prošle godine nakon što je u naselju Lazarevo zatečen kako se samozadovoljava, gledajući prolaznice.

On je svoj automobil parkirao na autobusko stajalište u ulici Ivana Gorana Kovačića, a jedna prolaznica je sve uočila i prijavila policiji. Šokirana prizorom, uznemirena žena je policiji saopštila da joj je vojnik u službenoj uniformi pokazivao polni organ i raskopčanih hlača se samozadovoljavao, gledajući djevojke koje su prolazile.

U policiji su tada rekli da sumnjaju da mu to nije bio prvi put.

 • 18:20 Narod priča

  Putujemo našom zemljom, obilazimo naša ognjišta koja čuvaju priče o našim djedovima i pradjedovima. Tražimo lica, ljude one neobično obične ljudske priče.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:40 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:42 Sport

  Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.

 • 19:49 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.