Crna Gora

Pokušao ubiti komšiju zbog šahovske figure

  • 29.11.2019.16:27

Crnogorska policija uhapsila je ovih dana jednog pasioniranog ljubitelja šahovske igre koji je, nakon svađe zbog šahovske figure, pokušao ubiti komšiju.

Esko Erović (56) iz Osmanbegovog Sela, kod Bijelog Polja na sjeveru Crne Gore, uhapšen je zbog pokušaja ubistva svog komšije Huseina Smakića (70), kojeg je optužio da mu je ukrao šahovsku figuru, prenio je u petak podgorički dnevnik Dan.

Upucao komšiju u lijevu ruku i nanio mu teške povrede 

"Esko Erović je u srijedu, oko 15 sati, pucao iz pištolja nepoznate marke u pravcu Huseina Smakića, zvanog Huskara. Ispalio je hitac koji je Smakića pogodio u lijevu ruku i nanio mu teške tjelesne povrede. Nakon toga se uputio u nepoznatom pravcu, a službenici bijelopoljskog Centra bezbjednosti brzo su ga pronašli i uhapsili", navodi se u rješenju kojim je određen pritvor osumnjičenom Eroviću.

Napadač rekao da je samo želi zastrašiti komšiju

List piše da je Erović na saslušanju sucu istrage ispričao da nije imao namjeru ubiti Smakića već ga je, ljut zbog svađe, samo želio zastrašiti. Ranjeni Smakić, s druge strane, istražiocima je ispričao kako je sve počelo nakon jedne potpuno bezazlene situacije tokom partije šaha.

Dvojica šahista igrala su dan ranije u seoskoj prodavaonici uobičajenu partiju šaha. "Dok smo razmjenjivali figure, u situaciji kada sam ga trebao matirati, Erović me je optužio da sam mu ukrao topa", ispričao je Smakić navodeći da su se oko toga porječkali, ali da su ih prisutni nekako razdvojili i svako je otišao na svoju stranu.

Traktorom došao do komšije izvadio pištolj i pucao

Dan kasnije, dok je bio u blizini porodične kuće, seoskim putem traktorom je naišao Erović, zaustavio se, izvadio pištolj i s desetak metara udaljenosti pucao prema Smakiću. Metak mu je prošao kroz podlakticu. Povreda je sanirana u bjelopoljskoj bolnici, nakon čega je pušten na kućno liječenje.

Pročitajte još:

Plač odjekuje gradom: Umjesto na svadbu, Raminu snaju voze na sahranu

Vjerenica Raminog sina poginula u zemljotresu

Dječak (16) teško povrijeđen na času fizičkog: Ima frakturu lobanje, ljekari mu se bore za život

Vozač iz BiH prevozio migrante u Sloveniji i izazvao sudar, dvoje mrtvih

Sa pet vozila prepriječili put kombiju za prevoz novca, pa ga opljačkali

U zemljotresu najviše stradala kuća Zdravka Čolića

Severina više neće živjeti sa sinom: Starateljstvo dobio Milan

Muškarac (50) se objesio u porodičnoj kući

Popović plaćao Severini 2.000 evra alimentaciju, a ovoliko sad ona plaća njemu