Неурачунљив

Покушао убити полицајца, осуђен на психијатријско лијечење и чување

Окружни суд у Бањалуци изрекао је мјеру обавезног психијатријског лијечења и чувања у здравстеној установи Рами Хусеинбашићу из Добоја који је у неурачунљивом стању покушао убити полицајца ПС Добој 2 Слободана Серафијановића.

Злочин се догодио у јулу ове године у добојском насељу Шеварлије када је Хусеинбашић из пушке пуцао ка полицајцу. Срећом Серафијановића није погодио, а метак му је прошао кроз јакну службене униформе оставивши рупу. Током истраге је утврђено да је Хусеинбашић дјело починио у неурачунљивом стању, што значи да кривично не може одговарати.

Krenuo na intervenciju, završio sa metkom ispod uniforme

Krenuo na intervenciju, završio sa metkom ispod uniforme

У Окружном суду наводе да је рјешењем утврђено да је Хусеинбашић у стању неурачунљивости учинио противправно дјело које је законом одређено као покушај тешког убиства.

”Постоји опасност да би оптужени могао извршити исто или теже кривично дјело, тако да је ради отклањања ове опасности потребно његово лијечење и чување у здравственој установи па му је суд изрекао такву мјеру безбједности”, саопштио је Окружни суд у Бањалуци.

Додају да ће изречену мјеру суд обуставити кад утврди да је престала потреба за лијечењем и чувањем оптуженог у здравственој установи.

”Сваке године ће суд поново одлучивати да ли је лијечење и чување оптуженог у здравственој установи и даље потребно”, саопштио је Окружни суд у Бањалуци.

Рјешењем суда од Хусеинбашића је одузета комбинована ловачка пушка (бокерица), чаура и метак. 

Uhapšen Dobojlija: Pričao sam sa sobom pa pucao na policajca

Uhapšen Dobojlija: Pričao sam sa sobom pa pucao na policajca

Злочин је почињен у јулу ове године. Наиме, полицији су Хусеинбашићеве комшије пријавиле да он усред ноћи хода двориштем и прича сам са собом. Будући да се ради о ловцу, који посједује ватрено оружје, страховали су да би он могао повриједити некога или самог себе. Након пријаве на терен је упућена патрола полиције и по њиховом доласку Хусеинбашић је запуцао.

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.