Видео снимак

”Пола Београда рекетирамо”: Кик боксер Видовић изазвао хаос у Модричи

Грађане Модриче узнемирио је видео снимак који је објављен на друштвеним мрежама, а на којима група "жестоких" момака из Србије предвођена кик-боскером Љубаном Хофманом Видовићем, пријети власнику кафића, али и конобару.

Како сазнаје АТВ видео је снимљен у кафе бару "Стрит" у центру Модриче, гдје Видовић и друштво "упадају" тражећи Црва (идентитет познат редакцији), с којим је, како сазнаје АТВ, дуже вријеме у сукобу.

"Где је Црв, црвић мали? Ај зови га", виче Видовић конобару, који одговара да не зна број тражене особе.

Видовић потом узима папир на којем нешто исписује и конобару наређује да тај папир "мора да стоји на вратима".

”Црв је цинкарош, немој ко да то скине с врата”

"Ово да стоји на вратима! Је` л јасно. Да је Црв цинкарош... Значи, не претимо теби, али ово да стоји на вратима. Немој неко да је ово скинуо! Јеси ли разумио дечко”, виче Видовић конобару.

Објашњава му да Црва траже Хофман, кум и Тупеша, што је надимак Александра Јовановића из Модриче, који у полицијским евиденцијама важи за безбједносно интересантно лице и за њим је расписана потрага од стране ПУ Добој за кривична дјела "Изазивање опште опаасности", "Насиличко понашање“ и "Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја".

Огласила се полиција о рекеташима који су дигли Модричу на ноге

Огласила се полиција о рекеташима који су дигли Модричу на ноге

Конобар неког позива, највјероватније власника кафића, а Видовић преузима слушалицу и говори.

”Ало, овде Хофман, кум Тупешин. Где си, где је црвић мали? Не знате? Слушај овамо, оставио сам писмо једно за њега овде, немој неко да је скинуо с врата ово што сам написао, је л ти јасно? Пола Београда рекетирамо, немој случајно да је неко нашег брата Тупија у лошем контексту споменуо. Је л јасно?”, говори Видовић.

Телефон предаје извјесном Влади, који човјеку на телефону поручује да има рок до пет сати поподне да се јави Тупеши.

”Имаш рок до пет сати или другачије причамо”

”До пет сати поподне, најкасније, имаш времена да окренеш Тупешу на телефон. Дао си ријеч брату Тупеши да нећеш пуштати овог цинкароша у ”Ванилу” (ноћни клуб), а сваки дан је био виђен тамо. Слушај ме овако, бре, немој да ме прекидаш. До пет сати поподне да си позвао Тупешу, а препоручујем ти и раније. Јер ја до пет не идем одавде. Ако у пет Тупеша не добије позив, другачије причамо. Је л може тако? И то пренеси оном твом Мићку, да вам не би почупао те наркоманске носеве, је л ти јасно!?”, виче Влада.

Осим наведеног, у јавности су се појавила још два видео снимка истих ”батинаша”. Један у кафићу ”Сквер”, гдје такође траже Црва. На трећем видео, који је Видовић Хофман објавио на свом инстаграм профилу, види се да су зауставили саобраћај у центру Модриче, како би даривали двоје дјеце, којима су пустили и аудио поруку њиховог оца. На крају снимка се види да поред њих, под ротацијама, стоји патрола полиције која регулише саобраћај.

Осуђен због отмице, казну претворио у новчану

Иначе, Љубан Видовић је некадашњи шампион Европе у кик-боксу. Правосуђе Српске за њим и братом Миљаном Видовићем трагало је више од четири године у оквиру истраге о отмици Ненада Јаковљевића из Бијељине из маја 2018. године.

Љубан се предао у септембру 2022. године и признао да је заједно с братом отео Јаковљевића, како би му наплатили зеленашки дуг. Окружни суд у Бањалуци осудио га је на годину дана затвора. Пресуда је у новембру постала правоснажна, али ју је Љубан замијенио за новчану казну у износу од 18.050 КМ, коју је платио.

”Суд је 24. марта 2023. године, донио рјешење којим је усвојен захтјев браниоца осуђеног Љ. В. и казна затвора у трајању од 1 (једне) године, у коју казну је урачунато вријеме проведено у притвору у трајању од 26. 9. 2022. године до 30. 9. 2022. године, на коју је осуђен правоснажном пресудом овог суда због кривичног дјела отмица, замијењена је новчаном казном у износу од 18.050 КМ, рачунајући сваки дан затвора по 50 КМ. Наведена новчана казна је плаћена”, речено је АТВ-у у Окружном суду Бањалука.

С друге стране Љубанов брат Миљан се и даље налази у бјекству и потјерница за њим је и даље на снази.


Пратите нас и путем Вибера