Livno

Policajci napadnuti zbog intervencije u ugostiteljskom objektu

  • Izvor: klix.ba
  • 14.01.2022.19:22

Pripadnici PU Livno u petak su podnijeli tužbu Kantonalnom tužilaštvu u Livnu protiv 38-godišnjeg A.M. iz Livna zbog napada na policijske službenike.

Kako navode iz MUP Kantona 10, u četvrtak u ranim jutarnjim satima pripadnici PP Livno zaprimili su dojavu da u ugostiteljskom objektu “Colt” na Trgu kralja Tomislava u Livnu, svira preglasna muzika.

Dolaskom na mjesto događaja policajci su obavili razgovor s vlasnikom ugostiteljskog objekta koji odbija svaki vid saradnje te vrijeđa policajce. Potom je pozvan u policijsku stanicu gdje je utvrđeno da je pod uticajem alkohola, nakon čega je uhapšen, prenosi Klix.

Tokom intervencije ispred ugostiteljskog objekta policijskog službenika PP Livno verbalno je napao 28-godišnji A.K. iz Livna, da bi u jednom trenutku policajca fizički napao 38-godišnji A.M.

Policijski službenici su obojicu sproveli u policijsku stanicu gdje je utvrđeno da su pod uticajem alkohola, nakon čega su i oni uhapšeni.

Tokom dana je provedena kriminalistička obrada te je A.M. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo napad na ovlaštenu službenu osobu u obavljanju poslova bezbjednosti predan Kantonalnom tužiteljstvu u Livnu na daljnje postupanje.

Vlasniku ugostiteljskog objekta 22-godišnjem S.K. iz Livna i A.K. uručeni su prekršajni nalozi zbog ometanje ili omalovažavanje tijela vlasti prilikom obavljanja službenih radnji.