Дервента

Полицајци осумњичени за рекетирање трговаца огревом!

Тројица полицајаца Полицијске станице Дервента, који су ухапшени у акцији МУП-а Републике Српске, осумњичени су за рекетирање трговаца огревом и примање мита од возача којима су ”праштали” саобраћајне прекршаје.

Kако сазнаје АТВ ради се о униформисаним полицајцима ПС Дервента који су често заједно радили у патроли, а у посљедње вријеме су били под присмотром колега због сумње у корупцију.

”Сумња се да су дужи период заустављали превознике и препродавце дрва, којима су наплаћивали значајне износе како би их пуштали да некажњено пролазе поред њих. Евидентирано је и више случајева у којима су од возача узимали мито како би им ”опростили” прекршај или писали блаже казне”, каже извор близак истрази.

Ухапшена три полицајца, огласио се МУП Српске

Ухапшена три полицајца, огласио се МУП Српске

Како је саопштио МУП РС ухапшеним полицајцима на терет се ставља да су починили кривична дјела примање мита и злоупотреба службеног положаја или овлашћења.

”Активности се спроводе на основу наредбе Окружног суда Бањалука, под надзором Републичког јавног тужилаштва - Посебног одјељења за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала, а у току су претреси на више локација на подручју Дервенте и Брода”, саопштио је МУП Српске.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)