Републичко тужилаштво

Полицајцима предложен притвор, осумњичени за 24 кривична дјела

Републичко јавно тужилаштво Републике Српске затражило је одређивање једномјесечног притвора полицајцима ПС Дервента Ивану Зеби, Јовану Зорићу и Ненаду Шаиновићу осумњиченима за примање мита и злоупотребу службеног положаја.

У Тужилаштву наводе да се Зеби на терет ставља да је починио десет кривичних дјела примања мита, Зорић девет, а Шаиновић пет кривичних дјела.

”Притвор је предложен због бојазни да ће боравком на слободи осумњичени ометати кривични поступак скривањен доказа или утицајем на свједоке, али и због опасности од понављања кривичног дјела”, наводе у Републчиком тужилаштву.

Ухапшени полицајци спроведени у Републичко јавно тужилаштво

Ухапшени полицајци спроведени у Републичко јавно тужилаштво

Подсјетимо, ради се о униформисаним полицајцима Полицијске станице Дервента који су често заједно радили у патроли. Сумња се да су дужи период заустављали препродавце дрва, којима су наплаћивали значајне износе како би их пуштали да некажњено пролазе поред њих. Евидентирано је и више случајева у којима су од возача узимали мито како би им ”опростили” прекршај или писали блаже казне.

Осим њих истрагом је обухваћено још десет особа, односно грађана који су полицајцима давали мито. Тужилаштву су пријављени М.М., В.Ђ., Д.Ж., М.А., С.М., С.С., П.С., Г.Т. и М.А. из Дервенте и Д.Б. из Брода, а свима се на терет ставља кривично дјело примање мита.

Полицајци осумњичени за рекетирање трговаца огревом!

Полицајци осумњичени за рекетирање трговаца огревом!

Из МУП Српске раније је саопштено да ће полицијски службеници бити суспендовани и против њих ће бити поднесен захтјев за спровођење унутрашњег поступка.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: