Злочин у Добоју

Полиција испитује како су набављене таблете којима је омамљен Кулишић

Добојска полиција наставила је да одмотава клупко монструозног убиства Саше Кулишића из Добоја и како сазнаје АТВ сумња се да је у припрему злочина била умијешана још најмање једна особа.

За свирепо убисто Кулишића осумњичени су његова супруга Андреа Кајганић (33), њен млади љубавник Дражен Лазаревић (19), те А.К., 14-годишња кћерка Саше и Андрее, којима је одређен једномјесечни притвор.

У полицији сазнајемо да се детаљно испитује од кога су и како набављене таблете ”Треана” којима је жртва била омамљена.

Лијек који се користи за лијечење психозе

Стручњаци за АТВ наводе да се ради о оланзапину који се најчешће користи у лијечењу пацијената обољелих од психозе, али и као додатна терапија у другим обољењима попут шизофреније и слично.

Лијек се искључиво издаје на рецепт. Будући да није популаран у општој популацији вјерује се да лијек није случајно набављен и да су починиоци имали помоћ неке стручне особе, која има искуство с лијеком, и која је могла да их ”савјетује”.

Притворени Кајганићева и Лазаревић, саопштени детаљи злочина

Притворени Кајганићева и Лазаревић, саопштени детаљи злочина

Из наредбе о спровођене истраге видљиво је да је таблете купила М.В., сестра од осумњичене Андрее Кајганић, која је досада у истрази имала статус свједока. Ради се о привилегованом свједоку, која нема обавезу да свједочи против сестре и открије како је дошла до таблета. Управо би њен статус у даљој истрази можда могао бити од кључне важности за расвјетљавање пакленог плана који је сковала првоосумњичена Кајганић како би се ”ријешила” мужа.

Три мјесеца га тровали, а онда се нешто промијенило

”Све указује да је план за ликвидацију скован много прије него што је злочин почињен и да је за њега знало више особа. Сумњамо да су Кулишићу најмање три мјесеца ”радили о глави”. Таблете су у томе имале велику улогу, јер су утицале на његово здравствено стање. Ту се радило о већој количини таблета, које су мјесецима набављане”, каже извор близак истрази.

Шокантан обрт: Кћерка притворена због помагања убиства Саше Кулишића

Шокантан обрт: Кћерка притворена због помагања убиства Саше Кулишића

Он појашњава да је Кулишић прије убиства обилазио љекаре, код којих га је возила Кајганићева. Знајући када су му заказани прегледи, са тровањем се престајало баш у вријеме када би ишао на преглед, па му никаква дијагноза није успостављена. Будући да се и даље лоше осјећао Кулишић је, појашњава саговорник АТВ-а, говорио да ће ићи на прегледе у Бањалуку.

”Могуће је да се чекало да таблете ”одраде своје” и да Кулишић заспе за воланом, доживи неку несрећу или слично. Међутим, нешто се у међувремену промијенило и било је ”окидач” да се реализација злочина убрза. Све је то предмет даље истраге”, каже извор близак истрази.

Истражиоци шокирани улогом кћерке

Појашњава и да се мотив убиства детаљно испитује, а оно што највише од свега чуди истражиоце је чињеница да је Кулишићева кћерка имала улогу у свему и да је била свјесна да је оцу у пиће дробила тешке медикаменте. Истражиоце је зачудио и њен став према злочину, који је током саслушања био веома хладан.

ПУ Добој: Супруга Кулишићу нанијела смртоносне повреде

ПУ Добој: Супруга Кулишићу нанијела смртоносне повреде

”Шта се дешавало у четири зида то знају само чланови породице. Полиција није имала пријава за насиље у породици од стране било кога. Кулишић јесте важио за особу која се у младости доводила у везу за шверцом цигарета и другим незаконитостима. Будући да се бавио трговином и рентањем возила важио је и за особу која је живјела на ”високој нози”, па ни користољубље није искључено као мотив”, рекао је наш саговорник.

Бранили се ћутањем

Како сазнаје АТВ осумњичена Кајганић и Лазаревић пред тужиоцем су се бранили ћутањем и нису износили своју одбрану. Оружје којим је убиство почињено, односно нож још није пронађени и за њим се и даље трага.

АТВ ексклузивно: На овом мјесту је свирепо убијен Саша Кулишић, полиција затекла псе како лижу крв

АТВ ексклузивно: На овом мјесту је свирепо убијен Саша Кулишић, полиција затекла псе како лижу крв

Подсјетимо, злочин се догодио 30. јануара око један сат иза поноћи. Након што је ћерка оцу у лимунаду замијешала више таблета ”Треана”. Када су таблете почеле дјеловати он је заспао, а у кућу су ушли Кајганићева и Лазаревић који су га везали канапом и селотејп траком. Жртву су натоварили у караван ”пежо”, који су рентали у Бањалуци, и одвезли се у шуму у близини излетишта Преслица. Кулишић је ту убијен са четири убода ножем у стомак, а у полицији сумњају да му је смртоносне повреде нанијела супруга.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Документарни програм

    ''Документарни програм

  • 13:10 Емисија: Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције.