Nevesinje

Policija napravila zasjedu: Otkrivena plantaža marihuane, osumnjičeni kod sebe imao karabin

  • Izvor: ATV
  • 31.08.2022.09:41

Policajci PU Trebinje otkrili su u Nevesinju plantažu marihuane, a uhapšen je N.K. koji je prilikom hapšenja kod sebe imao karabin.

"Naime, provodeći planske aktivnosti iz zavedenih akcija „Plantaža 2022“ i „Kalibar 2022“ policijski službenici su došli do operativnih saznanja da na području mjesta Ćesim, opština Nevesinje ima zasad indijske konoplje. Nakon realizovane operativno-taktične mjere i radnje, zasjede, policijski službenici su stekli osnov sumnje da je lice inicijala N.K. zasadilo i uzgajalo pronađeni zasad. Prilikom lišenja slobode lice N.K. je odbacilo lovački karabin za koji nije posjedovalo potrebnu dokumentaciju", stoji u saopštenju.

Radnjom uviđaja izuzeto je 45 stabljika indijske konoplje, visine do 1,45m, lovački karabin i više predmeta koji su korišteni za održavanje zasada. 

"U cilju kvalitetnog dokumentovanja krivičnog djela policijski službenici PU Trebinje su izvršili pretres kuće, okućnice i pomoćnih prostorija koje koristi lice inicijala N.K. na dvije lokacije u Nevesinju, kao i pretres putničkog automobila koje lice koristi. U ovim pretresima oduzeta je određena količina oružja i municije, digitalna vaga, 329 sjemenki koje imaju morfološke osobine sjemenki marihuane i 129 gr. zeljaste biljne materije koja svojim morfološkim karakteristikama asocira na opojnu drogu marihuanu", kažu u PU Trebinje.

Protiv lica inicijala N.K. nakon kompletiranja predmeta biće podnešen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“. 

Izjavu za medije 31. avgusta 2022. godine, u 10,30 časova daće načelnik Policijske uprave Trebinje, Siniša Laketa u sali za sastanke Policijske uprave Trebinje.