Злочин

Полиција о злочину у Завидовићима: Убијена је стајала за пултом

  • Извор: АТВ
  • 25.09.2023. 14:27

МУП Зеничко-добојског кантона огласио се о бруталном злочину који је почињен у пекари ”Централ” у Завидовићима гдје је Мерсуд Халилчевић убио радницу Аиду Дендић, с којом је наводно био у вези.

У МУП-у ЗДК наводе да је полицији у око 21.15 часова пријављено да је у пекари дошло до употребе ватреног оружја.

”Изласком на лице мјеста, полицијски службеници су у објекту пекаре затекли два беживотна тијела, жене и мушкарца. Лице мјеста догађаја је обезбијеђено, те је о свему упознат дежурни тужилац који је заједно са криминалиситчком полиција руководио увиђајем”, саопштио је МУП ЗДК.

Детаљи пуцњаве у Завидивовићима: Мушкарац убио радницу

Детаљи пуцњаве у Завидивовићима: Мушкарац убио радницу

Додају да су у пекари страдали Д.А. (33) и Х.М. (45) обоје из Завидовића.

”Кроз разговоре са свједоцима, те другим мјерама и радњама прелиминарно је утврђено да је Х.М, непосредно прије употребе ватреног оружја, дошао у објекат пекаре са собом носећи ватрено оружје-ловачку пушку, након чега је употријебило оружје пуцајући у правцу Д.А. која је била за продајним пултом пекаре, нанијевши јој том приликом смртоносне повреде. Непосредно након тога, Х.М. је у истом објекту употребом истог оружја себе лишио живота”, наводи се у саопштењу МУП-а ЗДК.

Нови детаљи трагедије у Завидовићима: Четворо дјеце остало без родитеља

Нови детаљи трагедије у Завидовићима: Четворо дјеце остало без родитеља

Тијела страдалих су, по налогу дежурног тужиоца, превезена у просектуру Кантоналне болнице Зеница ради обдукције.

”Настављају се активности полицијских службеника на утврђивању мотива извршења овог кривичног дјела, као и на расвјетљавању и документовању свих околности под којим је исто извршено”, наводе у полицији.

Како пишу федерални медији злочин је био планиран, будући да се Мерсуд довезао у пекару, знајући да је Аида у смјени. Пушку је наводно сакрио у хаубу аутомобила, у случају да га заустави полиција.


Пратите нас и путем Вибера