PU Banjaluka

Policija uhapsila Kotorvarošana: Potukao se na pumpi pa pucao iz puške

  • Извор: АТВ
  • 10.07.2022. 12:33

D.P. iz Kotor Varoša uhapšen je noćas zbog sumnje da se sukobio sa jednom osobom na benzinskoj pumpi u Maslovarama, a nakon tuče je i pucao iz puške.

Naime, radnik benzinske pumpe noćas je oko 4,15 časova Policijskoj stanici Kotor Varoš prijavio da je došlo do fizičkog sukoba izmeđije dvije osobe, nakon čega se jedna udaljilasa prostora benzinske pumpe. 

“Nakon kraćeg vremena navedeno lice se vratilo na prostor benzinske pumpe i iz vatrenog oružja-automatske puške ispalilo nekoliko hitaca u vazduh, te se udaljilo u nepoznatom pravcu”, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka. 

Policija je izašla na mjesto događaja, te je u blizini pronašla i uhapsila lice D.P. od kojeg su oduzeli automatsku pušku. 

“Na licu mjesta izvršen je uviđaj, a lice je neposredno nakon lišenja slobode sprovedeno u službene prostorije Policijske stanice Кotor Varoš, radi vršenja kriminalističke obrade. Lice D.P. podvrgnuto je ispitivanju na prisustvo alkohola i tom prilikom je utvrđeno 1,31 promil alkohola u ogrganizmu”, rekli su iz PU Banjaluka.

Navedeni je osumnjičen da je počinio krivična djela ugrožavanje sigurnost i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Sve mjere i radnje preduzete se uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i dežurnog sudije Osnovnog suda Кotor Varoš.