Корона уговори

Поново одгођено суђење Зељковићу, наставак 8. марта

Наставак суђења бившем директору Института за јавно здравство Републике Српске Браниславу Зељковићу и осталим оптуженим у предмету "Корона уговори" одгођено је за 8. март.

Посљедње рочиште је одгођено због болести тужиоца Сање Тадић - Стојисављевић и ново је требало да се одржи 1. марта.

”Рочишта за главни претрес, која су била заказана за 1. и 4. март одгођена су и наредби главни претрес ће се одржати 8. марта”, саопштио је Окружни суд у Бањалуци.

Подсјетимо, Зељковић се оптужницом на терет ставља злоупотреба службеног положаја и примање мита. Директор фирме "Проконтрол " Славко Бојић оптужен је за помагање у злоупотреби службеног положаја, бивши директор "Синекс лабораторије" Сани Црљић за помагање, директор агенције "Травел фор фан" Саша Марковић за давање мита и и директор "Промединга" Драган Дубравац за злоупотребе у поступку јавне набавке.

Оптужницу у афери ”Корона уговори” Републичко јавно тужилаштво Републике Српске подигло је у септембру 2022. године због злупотреба у поступцима јавних набавки за вријеме пандемије корона вируса, којим је Република Српска оштећена за најмање 1,3 милиона марака. Суђење је почело 6. фебруара прошле године.


Пратите нас и путем Вибера

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.