KBC Kragujevac

Porodilja pala i slomila kuk, nakon što su je udarila neispravna bolnička vrata

  • Izvor: Kurir
  • 19.10.2022.21:08

Porodilja (35) iz Kragujevca teško je povrijeđena u UKC Kragujevac kada su je udarila neispravna bolnička vrata! Incident se dogodio 15. oktobra, kada je s bebom napuštala porodilište. Nakon jakog udarca, ta neispravna vrata su porodilju oborila, a prilikom pada ona je polomila kuk.

U tom trenutku, prema informacijama koje ima Kurir, beba nije bila u njenom naručju. Kako Kurir saznaje, žena je hitno hospitalizovana i moraće da joj bude ugrađen vještački kuk.

Novorođenče, kaže naš izvor, odvojeno je od majke i prve dane provodi bez majčinog mlijeka.

- Muka je to što je zadesilo mladu mamu. Porodila se 11. oktobra, a ova nemila situacija desila se već 15. oktobra. Porodica koja je veća za jednog člana nije ni slutila da će im jedan od najljepših dana u korjenu promijeniti jedna pokvarena vrata. Udarila su je tako silovito da je pala, polomila kuk. Pored stravičnih bolova koje ima, sada je čeka i operacija. Plaši se zbog toga što zbog frakture kuka može da bude invalid. Posebno joj je teško to što nije s bebicom, ne može ni da je doji - kaže sagovornik.

U UKC Kragujevac su za Kurir potvrdili da je došlo do povrede i da će se okolnosti tek ispitati.

- Od prijave nemilog događaja 15. oktobra, kada je došlo do povređivanja porodilje pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima, prilikom njenog izlaska kući, u UKC Kragujevac pokrenut je detaljan interni postupak ispitivanja činjenica - naveli su u dopisu.

Obrazložili su da procedura podrazumijeva prikupljanje informacija i dokumentacije od Službe za tehničke poslove, službe obezbjeđenja, kao i medicinskih timova koji su učestvovali u porođaju, dijagnostici, liječenju i nezi povrijeđene pacijentkinje. Finalni izvještaj o ovom incidentu, koji će sadržati sveobuhvatne činjenice o povređivanju pacijentkinje u okviru objekta UKC Kragujevac, biće sačinjen narednih dana i o tome će javnost biti obaviještena.

Tagovi: