Ubica

S kim se poistovjetio Kosta Kecmanović

  • Извор: АТВ
  • 04.05.2023. 08:55

Kosta Kecmanović (14) juče je počinio nezapamćen zločin, kada je u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, hicima iz pištolja ubio osam školskih prijatelja i radnika obezbjeđenja.

Tom prilikom, ranio je još osam šest đaka i učiteljicu istorije.

Kako je tekao pokolj

Sve je počelo juče oko 8.30  kada pomahnitali učenik dolazi do škole, kreće u raspravu s portirom, a potom, kada ga čovjek pokušava smiriti, on kreće da šutira sve oko sebe, zatim vadi pištolj i puca u portira, koji je samo pokušao da ga smiri.

Cijela Srbija u žalosti nakon pucnjave na Vračaru, građani odaju poštu stradalima

Cijela Srbija u žalosti nakon pucnjave na Vračaru, građani odaju poštu stradalima

Zatim odlazi u kabinet istorije, a tamo se nalazi nastavnica koju "ne voli".

Drži pištolj u ruci, puca u nastavnicu, ranjava je, a onda na njega skaču đaci i sprečavaju ga da poubija sve.

On nastavlja da puca iako pada na pod.

U plafonu ostaju tri rupe od njegovih metaka koje je ispalio dok je padao.

Hapšenje

Napadač je uhapšen u dvorištu škole, gdje se krio nakon masakra.

"Ja sam psihopata"

Dok mu je inspektor stavljao lisice na ruke pitao ga je zašto je pobio djecu. Na to mu je Kosta rekao: "Ja sam psihopata".

Vunderkind - miran i povučen

Kosta K. je važio za jednog od najtalentovanijih đaka osnovne škole u kojoj je počinio zločin.

Kako informer.rs saznaje, Kosta je išao na takmičenja iz matematike i biologije i osvajao je brojne nagrade i pohvale. Važi za jednog od najtalentovanijih đaka osnovne škole u kojoj je počinio masakr.

Njegovi školski drugari su za njega rekli da je uvijek bio miran i povučen i da nikada nije pravio probleme, nego se isticao primjernim ponašanjem. 

Zločin planirao mjesec dana

Dječak koji je pucao na đake u školi na Vračaru imao je plan napada i određene mete, rekao je načelnik PU Beograd Veselin Milić

"Prvo je policiju pozvala zamjenik direktora i rekao da lice puca nasumično. U 08:42 policiju je pozvalo NN lice i predstavilo se kao Kosta Kecmanović. Rekao je da je pucao u nekoliko lica", rekao je Milić. 

Patrijarh pozvao Beograđane na pomen stradalima poslije večernjeg bogosluženja

Patrijarh pozvao Beograđane na pomen stradalima poslije večernjeg bogosluženja

Milić je do detalja objasnio kako se ovaj krvavi pir odigrao, te je naveo da je on mjesec dana planirao izvršenje.

"Imao je spisak djece koje je planirao da likvidira. Sam je radio plan ulaza u školu i kako je sam rekao odredio mete. Skica izgleda kao iz neke igrice. Kako koje dijete likvidira i po kom broju. Koga će iz kog razreda da likvidira imao je brojeve".", dodao je načelnik PU Beograd.

Na licu mjesta je pronađeno oružje kojim je izvršeno krivično djelo. 

Uhapšeni roditelji

"Otac izvršioca ovog teškog djela je uhapšen, oba pištolja su imala legalne dozvole od strane muškog roditelja. On tvrdi da su bili zaključana u sefu pod šifrom i da je dijete očigledno znalo šifru čim je došlo u posjed pištolja", istakao je Gašić.

Učiteljica heroj: Pribranom reakcijom izvela djecu iz škole

Učiteljica heroj: Pribranom reakcijom izvela djecu iz škole

"On je zajedno sa ocem išao u streljanu i trenirao pucanje", dodao je Gašić.

Takođe, pored oca, i majka dječaka je lišena slobode.

Tužilaštvo: Dječak nije krivično odgovoran

Učenik VII razreda OŠ "Vladislav Ribnikar", K.K. (13), koji je hicima iz pištolja usmrtio osam učenika, kao i radnika obezbjeđenja, a šest učenika i učenica, kao i nastavnicu teško ranio, nije krivično odgovoran, saopštilo je Više javno tužilaštvo.

Prema Zakonu o maloljetnim učiniocima krivičnih djela i krivično pravnoj zaštiti maloljetnih lica, K.K. je krivično neodgovoran jer nema navršenih 14 godina života.

Dječak otkrio motiv napada u školi

Dječak otkrio motiv napada u školi

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu ocu ovog dječaka V.K. (48) određeno je zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je izvršio krivično djelo Teška djela protiv opšte sigurnosti.

"Prethodno su na licu mesta uviđaj obavili dežurni zamenici javnog tužioca Odjeljenja za opšti kriminal i Odjeljenja za maloljetnike Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, koji su naložili da se u prisustvu radnika Centra za socijalni rad od K.K. uzme izjava i da se obavi ljekarski pregled, nakon čega će Centar odlučiti koje će mjere iz svoje nadležnosti dalje preduzeti", navode u Tužilaštvo.

Takođe je naloženo da se od K.K. uzme krv radi toksikoloških analiza, kako bi se utvrdilo da li je u vrijeme izvršenja krivičnog djela bio pod dejstvom alkohola, narkotika, odnosno drugih psihoaktivnih supstnaci.

"Ispituju se sve okolnosti ovog slučaja, kako je došao do pištolja, kao i motivi ovog gnusnog zločina", navodi se u saopštenju.

Motiv

"U razgovoru u prisustvu Centra za socijalni rad, K.K. je izjavio da je bio ignorisan od strane društva u kojem se nalazio, i da je kroz svoj društveni život bio izopšten od komunikacije i igre na odmoru ili ekskurziji, i da ga je to navelo da kroz svoje misli i radnje učini to", rekao je Veselin Milić, načelnik PU Beograd.

"Pročišćenje"

Na Tviteru se pojavila objava u kojoj se nalazi Kosta Kecmanović.

Objavljen uznemirujući snimak pucnjave u školi u Beogradu

Objavljen uznemirujući snimak pucnjave u školi u Beogradu

Na jednoj, nalazi se lik iz serije "Purge" (Pročišćenje), dok je na drugoj Kosta, koji se poistovjećuje sa jednim od likova iz naveden serije. 

Pročišćenje - Serija se vrti oko 12-satnog perioda kada su svi zločini, uključujući ubistva, zakonit. Smještena u alternativnoj verziji SAD-u, kojom vlada totalitarna politička stranka, serija prati nekoliko naizgled nepovezanih likova koji žive u malom gradu. Kako vrijeme prolazi, svaki će se od njih suočiti s vlastitom prošlošću dok otkrivaju što su spremni učiniti kako bi preživjeli "Pročišćenje".


Pratite nas i putem Vibera!

Тагови:
  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм