Чапљина

Пословођа на пумпи сврнула 88.000 КМ - није уплаћивала пазар

  • Извор: АТВ
  • 20.09.2023. 19:11

Општински суд у Чапљини потврдио је оптужницу Кантоналног тужилаштва Херцеговачко-неретванског кантона (ХНК) која је подигнута након проведене истраге против Изабеле Стојак (48) из Чапљине, због сумње да је починила продужено кривично дјело проневјера у служби.

"Оптужницом се Стојак сумњичи да је у периоду од 1. јануара 2021. године до 7. септембра 2021. године, као упосленица правне особе ТИОИЛ из Витеза, обављајући послове пословође за бензинске пумпе пословне јединице и то бензинска пумпа Чапљина 1, бензинска пумпа Чапљина 2, бензинска пумпа Маслине-Столац и бензинска пумпа Столац, као једина овлаштена особа од правне особе ТИОИЛ, да преузима новац са бензинских пумпи који потиче од промета и представља пазар прибављен продајом робе на пумпама, била у обвези да, издаје налоге и полаже готовину, те потписује налоге за подизање и полагање на банку готовине која представља промет на наведеним бензинским пумпама с обавезом да га положи на рачун правне особе којој припадају наведене пумпе и које послују у име и за рачун ове правне особе, те овлаштена као пословођа преузимати пазар са пумпи, полагати пазар на рачун правне особе, водити мјесечне инвентуре, присвојила туђи новац који јој је повјерен кроз овлаштење и дужност и рад као пословође горе наведених бензинских пумпи у износу од 88.848,80 КМ", саопштено је из Тужилаштва ХНК.

На тај начин себи је прибавила противправну имовинску корист, што представља износ новца у висини утврђеног мањка, а који је сукцесивно присвајала од укупног промета пословања, којим радњама је проузроковала штету правној особи "ТИОИЛ" у виду насталог мањка новца.

Такође, Тужилаштво ХНК је, у складу са Законом, оптужницом предложило Суду одузимање противправно стечене имовинске користи од оптужене у укупном износу од 88.848,80 КМ.

Општински суд у Чапљини је за 26. септембар 2023. године заказао рочиште за изјашњење о кривици оптужене.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.