Осијек

Поштар затекао мртвог мушкарца у дворишту

  • Извор: Агенције
  • 17.10.2023. 13:34

Мушкарац чије је беживотно тијело пронађено у уторак ујутро у дворишту стамбене зграде у Жупанијског улици 10 у Осијеку, највјероватније је усмрћен.

"Сумња да је ријеч о насилној смрти у виду кривичног дјела", изјавио је Мирослав Дасовић, замјеник жупанијског државног тужиоца у Осијеку, који је руководио полицијским увиђајем овог догађаја. Идентитет и доб жртве још увијек нису потврђени, а полиција ради и на идентификовању особе која би се могла довести у везу с овом насилном смрти.

Полиција је у 7,59 сати добила дојаву да се у дворишту стамбене зграде налази непозната мушка особа која лежи и не даје знакове живота, а према неслужбеним информацијама први га је угледао и полицију позвао поштар који на том рајону разноси пошту.

‘‘Полицијски службеници журно су изашли на мјесто догађаја гдје је лијечник Завода за хитну медицину Осјечко-барањске жупаније констатирао смрт мушке особе‘‘, била је прва вијест из полиције. Одмах је започео и увиђај којим је руководио Дасовић.

"Запримили смо јутрос дојаву да је у ужем центру града, у једном дворишту, пронађено беживотно тијело мушке особе. У тијеку је очевид, прикупљају се и изузимају трагови који ће бити послани на вјештачење у Центар за криминалистичка вјештачења ‘‘Иван Вучетић‘‘ у Загребу. Тијело покојника отпремљено је на Одјел Патологије у КБЦ Осијек ради утврђивања узрока смрти, а криминалистичко истраживање и даље траје", рекао је Дасовић.

Жртва је особа средњих година, а на мјесту догађаја изузети су сви трагови као и отисци прста, па ће и у склопу обдукције бити утврђен идентитет. Мушкарац је наводно са ширег подручја Осијека. Иначе, од једног станара зграде у чијем се дворишту све догодило дознали смо да се ту већ дуже вријеме знала окупљати група мушкараца средњих година, који су наводно, чак и провалили у један дворишни стан те у њему повремено боравили.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок