MUP KS

Potjera u Sarajevu za krijumčarima migranata, povrijeđena dva policajca

  • Извор: Агенције
  • 01.09.2022. 10:15

Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo su na području opštine Ilidža sinoć oko ponoći kontrolisali tri putnička vozila u kojima je zatečeno 12 migranata i četiri državljanina BiH.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a Kantona Sarajevo, vozač jednog od ova tri vozila se odbio zaustaviti na znak policije, te se policija dala u potjeru za istim i zaustavila ga u vrlo kratkom vremenu. 

"Jedno muško lice, inicijala M.D., državljanin BiH, je fizički napalo policijske službenike, nanijevši dvojici lakše tjelesne povrede i oštetivši jedno službeno vozilo, te su policijski službenici, upotrebom sile, ovo lice stavili pod kontrolu. Slobode su lišena četiri državljanina BiH, te su zadržani i migranti, a pronađena je i određena količina droge, municije i jedna odbačena puška", navodi se u saopštenju.

O svemu je upoznat dežurni tužilac, kako Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, tako i Tužilaštva BiH, koji je naložio da se u slučaj uključe i policijski službenici Državne Agencije za istrage i zaštitu, zbog sumnje da je, pored više počinjenih krivičnih djela propisanih KZ FBIH, počinjeno i krivično djelo propisano Krivičnim zakonom BIH. 

"U toku su uviđajne radnje i pretresi vozila i lica, rasvjetljavanje i dokumentovanje svih okolnosti vezanih za ovaj događaj s obilježem više krivičnih djela, te će više informacija u vezi s ovim biti poznato po okončanju ovih aktivnosti", istakli su iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Тагови: