ATV

Три мјесеца од злочина

Потресно обраћање тетке Низаме Хећимовић: Гледала ме, а нисам јој могла помоћи

  • Извор: Агенције
  • 21.11.2023. 18:36

Прошло је више од три мјесеца од троструког убиства у Градачцу, када је Нермин Сулејмановић убио Низаму Хећимовић, Дениса и Џенгиза Ондер. Данас су прво јавно обраћање имали тетка и тетак Низаме Хећимовић.

Зијада Вуковић Памуковић је казала да је све почело 4. августа. Тада ју је назвао Нермин Сулејмановић и питао да ли се чула са Низамом, јер му треба аутомобил те јој казао да су се он и Низама посвађали.

"Ја сам назвала Низамину сестру, она ми је дала на телефон Низаму. Она ми је рекла да ју је он претукао и да је она отишла из куће у којој су они заједно живјели“, казала је Зијада Вуковић, Низамина тетка.

Низама је насиље пријавила полицији у Сребренику, јер је ту боравила, упућена је на полицију у Градачцу.

"Ту је Низами један полицајац рекао 'Ви сте знали ко је Нермин, зашто сте живјели с њим'“, каже Вуковић.

На Купресу пао снијег

На Купресу пао снијег

Зијада каже да је Сулејмановић све те дане долазио код познаника и Низамине сестре којима је пријетио и узимао им телефоне, провјеравао позиве.

"Дошао је онда тај петак 11. август. Звао је тада мог мужа, рекао му кад ће доћи Низамин отац, да попричамо. Ја сам га тај дан видјела око 9.10 сати како трчи према кући мојој. Завикао је отворите врата. Ја сам му рекла да иде да нам не ствара проблеме. Почео је онда пуцати на врата али није ту могао ући. Обишао је око куће и дошао до балконских врата. Њих је развалио рукама, прошао кроз њих, сав је био крвав. Рекао је 'гдје је Низама?' Отишао је до врата пуцао у њих, на врата од спаваће собе, није мога да уђе. Отишао је около до балконских врата те собе која су била отворена. Ми смо изашли напоље и назвали полицију. Он је кренуо напоље са неким лимом, она иде иза њега и тражи помоћ од мене. Он је пуцао на мог сина и ранио га. Низама се само окретала на мене. Нисам могла помоћи јој", кроз плач прича Низамина тетка.

Она истиче да је дошла Хитна помоћ, а послије и полиција.

"Да су дошли раније сад би Низама била жива. Овако није“, прича уплакана Зијада.

Возач у БиХ пресјекао пут дјевојкама па једну претукао

Возач у БиХ пресјекао пут дјевојкама па једну претукао

Низамин тетак Самир Памуковић каже да је полиција касно дошла по позиву који су они упутили.

"Десило се да је прије дошла хитна него полиција. Како то да буде? Заједно је позвана и хитна и полција, полиција није дошла на вријеме“, казао је Памуковић, а преноси Баланс.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:00 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм