ATV

Okružni sud u Banjaluci

Potvrđena optužnica protiv osumnjičenih za ubistvo beskućnika u Banjaluci

 • 21.02.2020. 13:03

Protiv Radeta Drljače (24), Slobodana Krnetića (33) i Borisa Zorića (33) Okružni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu koja ih tereti za teško ubistvo Brune Rolda (54) iz Banjaluke krajem prošle godine u napuštenoj kući u Ulici Vase Glušca.

Drljača se osim za saizvršilaštvo u ubistvu tereti i za paljevinu tijela i napuštene kuće u kojoj je Rold ubijen.

"Optuženi su 25.11.2019. godine, u vremenskom periodu od 02. do 04. časova, u Ulici Vase Glušca, Grad Banjaluka, u napuštenoj kući, nakon verbalnog sukoba sa oštećenim R.B., počinili  krivično djelo teško ubistvo na štetu R.B. iz Banjaluke", navode iz Tužilaštva.

Terete se da su prvo sva trojica šakama i nogama tukli Rolda, nanoseći mu višestruke povrede te mu stavljali nož pod vrat i prijetili da će ga zaklati.

Drljača se tereti da je uzeo nož i ubo Rolda u vrat, koji je na mjestu ostao mrtav te nakon zločina zapalio spužvu kreveta na kojem je ležalo Roldovo tijelo.

Usljed požara tijelo žrtve je bilo ugljenisano, a vatra se proširila na cijelu prostoriju i kuću .

 • 20:45 Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  Putopisna avantura sa potpisom Banjalučanina Roberta Dacešina.

 • 21:15 Еmisija: Ćirilica

  Autorska emisija Milomira Marića.

 • 23:45 Muzzik top 20

  Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

 • 01:15 Noćni program

  Noćni program