Porodična kuća nestala u plamenu

Detalji požara u Gornjoj Slatini: Pronađeni ostaci tijela, sumnja se da je izgorjela starica

  • Izvor: avaz
  • 15.01.2022.13:23

Ostaci ljudskog tijela pronađeni su na zgarištu kuće koja je izgorjela u požaru u Gornjoj Slatini kod Ribnika.

Sumnja se da je u požaru poginula vlasnica kuće, 82-godišnja R.P., što tek treba biti potvrđeno dodatnim vještačenjima.

Nepoznat uzrok

U Policijskoj upravi Mrkonjić Grad navode da je u Policijskoj stanici Ribnik u četvrtak u devet sati prijavljeno da je došlo do požara na porodičnoj kući u Gornjoj Slatini.

"U požaru je u potpunosti izgorio sprat kuće u kojem je živjela R. P. Policijski službenici PU Mrkonjić Grad obavili su uviđaj i tom prilikom su pronađeni ostaci tijela", rekla je Božana Vulin, portparol PU Mrkonjić Grad.

Ona je kazala da je o svim okolnostima i prikupljenim činjenicama obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

– Sve daljnje mjere i radnje poduzimaće se prema nalogu Tužilaštva, a s ciljem utvrđivanja tačnog uzroka požara, kao i identifikacije posmrtnih ostataka – navela je Vulin, piše Avaz.

Živjela sama

Za sada nije poznato šta je izazvalo požar, a kako Avaz nezvanično saznaje, plamen je progutao cijeli gornji sprat kuće, koji je izgrađen od drveta. Ostali su samo kameni podrum i temelj.

Starica R.P. živjela je sama i bila je slabo pokretna. Nakon požara njoj se izgubio svaki trag. Niko u selu je nije vidio, pa se pretpostavlja da je upravo ona i stradala u plamenu.


Tagovi: