"Pahuljica"

Požar u hotelu na Vlašiću, vatrogasci na terenu

  • Извор: АТВ
  • 09.03.2023. 22:41

U hotelu Pahuljica na Vlašiću izbio je požar u četvrtak uveče, a vatrogasne ekipe su više od sat vremena na terenu.

Portparol MUP-a Srednjobosanskog kantona Hasan Hodžić je kazao da su prijavu o požaru zaprimili u 21:10 sati, prenose federalni mediji.

"Odmah po prijavi o požaru na jednom od hotela na Babanovcu upućena je policijska patrola te dvije vatrogasne ekipe koje su angažovane na gašenju požara", kazao je Hodžić.

Dodao je da nema povrijeđenih osoba, a vatrogasci se još uvijek bore sa vatrom koja je izbila u gornjem dijelu hotela Pahuljica na Vlašiću. 

U akciji gašenja učestvuju radnici hotela, PVJ Travnik i DVD Bruneji - Vlašić, mještani iz područja MZ Šišava, Mudrike i Vitovlje.

Ovu informaciju je za portal "Avaza" potvrdio Sifet Melić, predsjednik MZ Vitovlje.

"Prema informacijama s kojima ja raspolažem, požar je izbio u sauni. Na svu sreću niko nije povrijeđen. Svi su na vrijeme evakuisani iz objekta, te se pristupilo gašenju", rekao je Melić.


  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм