Акција ”Алтер его 1 и 2”

Предложен притвор одборнику, власнику ауто-школе, полицајки...

Републичко јавно тужилаштво РС затражило је одређивање једномјесечног притвора за седморо ухапшених у акцијама ”Алтер его 1 и 2” осумњиченима за фалсификовање докумената и разне злоупотребе са полагањем возачких испита и издавање возачких дозвола.

Притвор је предложен власнику ауто школе ”Дадо” Далибору Крунићу, власнику ауто школе ”Омега” и дугогодишњем одборнику ПДП у Скупштини општине Братунац  Мирку Стојановићу, затим одборнику Уједињене Српске у СО Сребреница и власнику фирме ”Мимо-ГМ” Мирославу Грујичићу, руководиоцу Одсјека за лична документа у ПУ Зворник Милијани Пепић, те Драгану Стјепановићу, Браниславу Писићу и саобраћајном инспектору у Републичкој управи за инспекцијске послове Ивану Лукићу, сви из Зворника.

"Судији за претходни поступак упућен је приједлог за одређивање мјере притвора за седам лица због постојања основане сумње да су учинили кривично дјело удруживање ради вршења кривичног дјела у вези са фалсификовањем исправе, издавањем и употребом неистинитог љекарског или ветеринарског увјерења, давањем мита, примањем мита, злоупотребом службеног положаја или овлашћења и трговина утицајем”, саопштило је РЈТ РС.

У акцији СИПА ухапшен дугогодишњи одборник и супруг актуелне одборнице ПДП-а

У акцији СИПА ухапшен дугогодишњи одборник и супруг актуелне одборнице ПДП-а

Додају да су сви осумњичени да су у периоду од новембра 2021.године до јуна 2023. године, дјелујући као организована криминална група на подручју Зворника, Осмака, Братунца, Власенице као и сусједних мјеста на територији Тузланског кантона учествовали у извршењу више кривичних дјела тако што су сачињавали лажне јавне исправе потребне за стицање права на полагање возачког испита и издавање возачке дозволе и као такве стављали у оптицај и зато примали новац од кандидата који су полагали возачки испит.

”Притвор је затражен због бојазни да ће осумњичени боравком на слободи уништити, сакрити, измијенити или фалсификовати доказе или трагове важне за кривични поступак, те да ће ометати кривични поступак утицајем на свједоке, саучеснике или прикриваче”, саопштило је Тужилаштво.

Тузланско тужилаштво тражи притвор за пет ухапшених

Истовремено је, у оквиру исте акције, и Кантонално тужилаштво у Тузли је затражило притварање Мехе Милкунића (58) из Калесије, Милорада Поповића (52) из Бијељине, Нурдина Јахића (48) из Тузле, Бранислава Цвјетковића (49) из Зворника и Садика Суљића (53) из Сапне због сумње да су починили кривично дјело организовани криминал у вези са кривотворењем исправа и другим кривичним дјелима.

”Милкунић, који је био вођа групе за организовани криминал, је уз поменута кривична дјела  осумњичен и за кривотворење службене исправе и припремање кривичног дјела, Поповић  и за кривично дјело припремање  кривичног ђела, а Цвјетковић и Суљић и за кривично дјело кривотворење службене исправе. Истрага је отворена и против Н.К (54) из Тузле због продуженог кривичног дјела кривотворење исправе, али је након испитивања осумњичени пуштен да се брани са слободе”, саопштило је Кантонално тужилаштво у Тузли.

Ухапшено 13 особа: Фалсификовали возачке, пасоше, личне карте...

Ухапшено 13 особа: Фалсификовали возачке, пасоше, личне карте...

Појашњавају да је Милкунић је осумњичен да је у периоду од половине 2019.  до краја септембра 2023. године на подручју Тузланског кантона и Републике Српске руководио групом за организовани криминал,  у којој су били и остали осумњичени са различитим улогама у групи,  ради израде и набавке лажних јавних исправа већем броју особа  с циљем да се употребљавају као праве, а како би за себе и чланове групе стицао противправну имовинску корист.

”Тако су, у поменутом периоду, израдили и набавили различите кривотворене јавне исправе: увјерења о некажњавању, дипломе средњих школа, цертификате о познавању страних језика, љекарска увјерења,  возачке дозволе, печате улаза и излаза у путним исправама и друге јавне исправе и на тај начин прибавили већу противправну имовинску корист за себе”, саопштило је КТ Тузла, наводећи да је истрага дуже вријеме припремена, те да се наставља и у наредном периоду.

Пратите нас и путем Вибера

  • 07:00 Свет пољопривреде (Р)

    Пољопривредна емисија дугогодишње традиције доноси провјерене информације знања и искуства која интересују сваког пољопривредника.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина