OJT Banjaluka

Predložen pritvor za pet uhapšenih u akciji "Fugitive"

 • Izvor: ATV
 • 22.12.2022. 08:25

Tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka predložio je pritvor za pet osoba uhapšenih u akciji “Fugitive”, saopšteno je iz Tužilaštva.

Pritvor je predložen Srđanu Rađeviću (22) iz Gradiške, Saši Rađeviću (47) iz Gradiške, Vlatku Blaževiću (47) iz Travnika, Stefanu Trniniću (29) iz Gradiške zbog postojanja osnovane sumnje da su  počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, dok je za Dragana Popovca (52) iz Gradiške pritvor predložen zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga.

Prijedlog za pritvor zajedno sa prijedlogom sudu za raspisivanjem potjernice stavljen je za osumnjičenog E.D. (39) iz Gradiške, koji nije dostupan organima gonjenja i nalazi se u bjekstvu, zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i krivičnog djela omogućavanje uživanja opojnih droga.

Osumnjičeni se terete da su od sredine 2020. do 20.12.2022.  vršili nabavku, držali radi prodaje, posredovali u prodaji i prodavali  opojne droge  marihuana i kokain korisnicima na području Grada Banjaluka i Gradiška.

“Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora  zbog  postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli uticati na svjedoke, te zbog  postojanja  naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo, shodno članu 197. stav 1. tačka b. i v. Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske”, saopšteno je iz OJT Banjaluka.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora  odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u  Banjaluci.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Biznis klub

  ‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:40 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.