Преварант из Милића

Представљао се као жена и ојадио Фочака за 3.500 марака

  • Извор: Глас Српске
  • 07.03.2024. 15:25

Полиција терети Б.С. из Милића да је преварио Фочака Р.Н. којем се путем друштвених мрежа представљао као жена наводећи га да му уплати око 3.500 марака.

Службеници Полицијске управе Фоча су Окружном јавном тужилаштву Требиње поднијели извјештај против Б.С. због сумње да је починио кривично дјело превара.

„Осумњичени се особи Р.Н. на друштвеној мрежи и апликацијама на мобилном телефону лажно представљао користећи профил женске особе“, наводе из ПУ Фоча.

Након што је дао лажне податке о себи, прихватао је, а потом и захтијевао новац који је оштећени Р.Н. и уплаћивао путем телефонске електронске допуне.

Тај новац је осумњичени преварант пребацивао на кладионичарске рачуне са којим је даље располагао.

У преварама учествовала и трудница, једну особу

У преварама учествовала и трудница, једну особу "завалили" за 40.000 КМ

„На овај начин је осумњичени прибавио за себе или другог противправну имовинску корист у износу од око 3.500 марака“, преноси Глас Српске.

Полиција апелује на грађане да буду обазриви на друштвеним мрежама, да обраћају посебну пажњу на прихватање пријатеља и одређених апликација те да не уплаћују новац нити допуне путем мобилних телефона непознатим непровјереним особама, да провјере одређене податке, те да воде рачуна о личној заштити на интернету да не би постали жртве.

„Такође апелујемо да је потребно предузети и све мјере на својој заштити и заштити својих рачуна дупла аутентификација приликом поступања,примање обавјести уколико се њиховом рачуну приступа са новог уређаја и слично“, наводе из полиције.

Пратите нас и путем Вибера

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!