ATV

Italijanska policija saopštila

Prekinuto krijumčarenje arheoloških predmeta koji su se prodavali i u Srbiji

 • 18.11.2019. 17:29

Italijanska policija prekinula je aktivnosti međunarodne kriminalne grupe koja je pljačkala drevne lokacije na jugu Italije i krijumčarila kradene arheološke predmete vrijedne nekoliko miliona evra, koji su se, između ostalog, prodavali i u Srbiji, saopšteno je iz policije.

U današnjem saopštenju navodi se da je policija izvršila više od 80 pretresa u Italiji, Francuskoj, Velikoj Britaniji, NJemačkoj i Srbiji, da je uhapšeno 23 ljudi i pronašla oko 10.000 arheoloških predmeta.

Grupa je radila izvan granica Italije i vršila protivzakonita kopanja u područjima koja arheolozi tek treba da istraže.

Iz policije ističu da službe prate grupu još od maja 2017. godine i da su korišteni oprema za prisluškivanje i video-nadzor kako bi se saznalo kako su pronađeni predmeti i kako se prodaju u inostranstvu.

Posrednici koji su pokušavali da prodaju predmete radili su blizu Londona, Minhena, Dižona i Vršca, a predmeti su ukradeni sa lokacija među kojima su neke iz četvrtog ili petog vijeka prije nove ere.

 • 20:30 Револуција 1917

  Револуција 1917

 • 21:00 Емисија: Ћирилица

  Ауторска емисија Миломира Марића.

 • 23:20 Муззик топ 20

  Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

 • 00:30 Ноћни програм

  Ноћни програм