ATV

PU Doboj

Presretnut imejl: Rekacijom policije spriječena prevara teška više od 146.000 KM

 • Izvor: ATV
 • 30.05.2023. 11:00

Policijski službenici Policijske uprave Doboj brzom reakcijom nakon prijave da je izvršena prevara prilikom transakcije novca na štetu privrednog društva iz Doboja, zaustavili su istu i time spriječili da navedeno privredno društvo bude oštećeno za iznos od 146.733,13 KM, saopšteno je iz nadležne Policijske uprave.

Kako stoji u saopštenju, 25.4.2023. godine, prijavljeno je da je presretnuta imejl korespondencija između privrednog društva iz Doboja i jednog privrdnog društva iz Republike Slovenije. 

Mediji: Napadnuta Moskva

Mediji: Napadnuta Moskva

"Izvršenim provjerama policijski službenici su utvrdili da se radi o prevari te da je prilikom komunikacije između navedenih izmijenjen broj žiro računa i broj svift koda, pri čemu je privrednom društvu u Doboju pričinjena materijalna šteta u iznosu od 146.733,13 KM“, stoji u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je blagovremeno uočenom greškom od strane radnika i brzom reakcijom policije spriječena realizacija transakcije novca sa privatnog računa otvorenog kod jedne banke u Londonu, nakon čega je sav uplaćeni iznos vraćen na račun  privrednog društva iz Doboja. 

Sijarto se ogradio: Mađarski vojnici iz Kfora slušali komandu Italijana!

Sijarto se ogradio: Mađarski vojnici iz Kfora slušali komandu Italijana!

"O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj koji se izjasnio da navedeno ima obilježje krivičnog djela 'Kompjuterska prevara' u pokušaju“, zaključeno je u saopštenju.

Pogledajte rutu američkih bombardera iznad BiH

Pogledajte rutu američkih bombardera iznad BiH


Tagovi:
 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  Putopisna avantura sa našim Robertom Dacešinom._x000D_

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:40 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.