PU Doboj

Presretnut imejl: Rekacijom policije spriječena prevara teška više od 146.000 KM

  • Извор: АТВ
  • 30.05.2023. 11:00

Policijski službenici Policijske uprave Doboj brzom reakcijom nakon prijave da je izvršena prevara prilikom transakcije novca na štetu privrednog društva iz Doboja, zaustavili su istu i time spriječili da navedeno privredno društvo bude oštećeno za iznos od 146.733,13 KM, saopšteno je iz nadležne Policijske uprave.

Kako stoji u saopštenju, 25.4.2023. godine, prijavljeno je da je presretnuta imejl korespondencija između privrednog društva iz Doboja i jednog privrdnog društva iz Republike Slovenije. 

Mediji: Napadnuta Moskva

Mediji: Napadnuta Moskva

"Izvršenim provjerama policijski službenici su utvrdili da se radi o prevari te da je prilikom komunikacije između navedenih izmijenjen broj žiro računa i broj svift koda, pri čemu je privrednom društvu u Doboju pričinjena materijalna šteta u iznosu od 146.733,13 KM“, stoji u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je blagovremeno uočenom greškom od strane radnika i brzom reakcijom policije spriječena realizacija transakcije novca sa privatnog računa otvorenog kod jedne banke u Londonu, nakon čega je sav uplaćeni iznos vraćen na račun  privrednog društva iz Doboja. 

Sijarto se ogradio: Mađarski vojnici iz Kfora slušali komandu Italijana!

Sijarto se ogradio: Mađarski vojnici iz Kfora slušali komandu Italijana!

"O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj koji se izjasnio da navedeno ima obilježje krivičnog djela 'Kompjuterska prevara' u pokušaju“, zaključeno je u saopštenju.

Pogledajte rutu američkih bombardera iznad BiH

Pogledajte rutu američkih bombardera iznad BiH


Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.