Бањалука

Претучени ученик стабилно, идентификовано седам учесника туче

Ученик Основне школе ”Вук Караџић”, кога су испред маркета у Бањалуци палицама претукли маскирани нападачи, налази се у стабилном здравственом стању, потврђено је у УКЦ Републике Српске.

"Пацијент је стабилног здравственог стања, свјестан, орјентисан. Задобио је благу контузију мозга, те ће уз терапијске препоруке љекара бити у току дана отпуштен из УКЦ Републике Српске”, наводе у УКЦ-у.

Малољетник је претучен јуче за вријеме великог одмора, када га је на изласку из маркета напала група младића. Неки од њих су били наоружани палицама, а неки су били и маскирани и након туче су се разбјежали.

Како сазнаје АТВ полиција је идентификовала седам нападача и с њима се поступа у складу са Законом о заштити и поступању са дјецом и малољетницима.

Татјана Вилендечић, директорица ОШ ”Вук Караџић”, за АТВ каже да су радници школе дошли до сазнања да су четири ученика њихове школе прије наставе били у једном кафићу гдје су се вербално сукобили са групом старијих малољетника, који су највјероватније средњошколци. Расправу је прекинуо конобар, који их је избацио из објекта.

”Током великог одмора један од ученика, који је учествовао у тој расправи, је отишао у маркет. Био је у друштву са другим учеником и на изласку из маркета је нападнут. То је била сачекуша. Нападачи су имали палице, неки су били маскирани, а неки не. Прво су ударили тог ученика са којим су имали конфликт, а претучени ученик је њега бранио. Он је добио ударац у леђа, па су га оборили”, каже Вилендечић.

Огласила се полиција о тучи малољетника у Борику

Огласила се полиција о тучи малољетника у Борику

Додаје да му је у помоћ притекао један од родитеља, а убрзо је дошао замјеник директора школе и наставник који су раздвајали нападаче од ученика. Дошла је и полиција и нападачи су се разбјежали, бацајући палице. Стигла је и Хитна помоћ који су повријеђеног дјечака превезли у УКЦ Републике Српске.

”Ми смо и раније долазили до информација да се малољетници скупљају у једном кафићу, те да се на платоу, на путу између школе и аутобуског стајалишта често дешавају некаква кошкања. Зато смо тражили од мултисекторског тима и полиције да се ту појача надзор, али због недостака људства нашем захтјеву није удовољено, ево већ годину дана”, рекла је Вилендечић.

Будући да се у јавности незванично помиње да се радило о навијачима Вилендечић каже да су неки од нападача на себи имали мајице са таквим обиљежјима.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)