Jasmin I.

Pretukao majku i nepokretkog ujaka jer mu nisu dali novac za drogu

 • 04.12.2019.08:18

Jasmin I. (31) iz sela Mrčkovac kod Golupca uhapšen je zbog sumnje da je u porodičnoj kući pretukao majku Jadranku (52), koja ima smetnje u razvoju, i ujaka Vlastimira M. (75), koji je nepokretan, zato što mu nisu dali novac za drogu!

Brutalno porodično nasilje desilo se 17. oktobra. - Sumnja se da je Jasmin I. kobnog dana došao kući pijan i od majke i ujaka, koji živi sa njima, tražio novac. Međutim, oni nisu imali da mu daju, jer žive u jako lošim uslovima i od socijalne pomoći.

Kada je shvatio da neće dobiti pare, Jasmin je pobjesnio i počeo rukama i nogama da udara majku. Ujak, koji je u invalidskim kolicima, govorio mu je da to ne radi i pokušao je da odbrani Jadranku, ali je Jasmin tada nasrnuo i na njega - kaže izvor i dodaje da Jadranka, kao i njen brat Vlastimir, imaju vidljive modrice po cijelom tijelu.

Nakon što su dobili batine, žrtve su prijavile nasilnika policiji, koji im je odranije bio poznat po krađama i sitnijim krivičnim djelima. Njemu je tada izrečena mjera zabrane prilaska majci i ujaku, i to do 19. novembra, ali je on tu zabranu prekršio. - Policija je obišla dom žrtava radi provjere. Jadranka i Vlastimir su izašli ispred i rekli da Jasmina nisu vidjeli. Međutim, policajcima je to bilo sumnjivo, pa su ušli u kuću i zatekli nasilnika kako spava. Tada mu je određena zatvorska kazna od 15 dana. U međuvremenu je otkriveno da je ukrao motor u selu, pa je odmah po izlasku iz zatvora ponovo uhapšen i sproveden u pritvor - objašnjava sagovornik.

Komšije uhapšenog kažu da je on odskora postao problematičan. - Probleme je počeo da pravi prije oko godinu dana, kada su ga, kako smo čuli, navukli na drogu. Kada je imao novac za drogu, kupovao ju je, a kada nije imao, pio je razne lijekove i alkohol.

Vjerujem da je to uzrok njegovog ponašanja, i tog dana kada je brutalno pretukao majku, bio je pijan i pod dejstvom ko zna kojih lijekova. Bila mu je neophodna droga i, kako nije dobio novac, uradio je to što je uradio - priča za Kurir Jasminov komšija iz Mrčkovca i dodaje da je osumnjičenog poslednji put video pre oko dvije nedjelje, kada ga je policija uhapsila u kući.

Oni dodaju da je osumnjičeni bio oženjen i da ima dvoje djece. - Dobili su djevojčicu i sina, onda ga je ona napustila - kaže komšija i dodaje: - Ranije je Jasmin dobro zarađivao, radio je za jednog čovjeka koji ima pokretni roštilj. Išli su na vašare, obišli su možda cijelu Srbiju, ali, eto, kad droga uzme pod svoje, sve ode u propast.

Pročitajte još:

Tagovi:
 • 08:00 Serija: Dugo sam te čekao (R)

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca koji su neočekivano ušli jedni u druge, Kadir, biznismen koji je za sebe izgradio život daleko od porodice.

 • 08:50 Centar dana (R)

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 10:15 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 10:30 Vojvođanska kuhinjica

  Uživajte u kulinarskim minutima na našem programu. Kuhajte sa ATV-om!

 • 10:55 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 11:10 Serija: Kolo sreće

  Ne propustite priču o domaćici iz malog mjesta kojoj se život potpuno mijenja kada dobije sedmicu na lotou.