Policija Mrkonjić Grada

Pretukli čuvara na Zmajevom imanju i ukrali 30.000 KM

 • 07.03.2021. 17:07

Policija traga za osobama koje su iz kuće Ilije Grahovca, poznatijeg kao Zmaj od Šipova, ukrale 15.000 evra i pretukle dugogodišnjeg čuvara na njegovom imanju Dragoju Drocu.

U Policijskoj upravi Mrkonjić Grad potvrdili su da je Grahovac slučaj prijavio 4. marta i, prema prijavi, sve se desilo tri dana ranije.

"Policija provjerava navode iz prijave", rekli su u Policijskoj upravi Mrkonjić Grad.

Zmajev advokat Duško Tomić kazao je da su pljačku počinila tri muškarca koja su 1. marta došla na Grahovčevo imanje i njegovoj majci se predstavili kao njegovi prijatelji.

"Jedan je sjedio i pio kafu s Ilijinom majkom, dok su dvojica iz druge sobe ukrala novac. Dragoja ih je zatekao na pragu kada su izlazili i oni su ga brutalno pretukli..

Dragoja im je pružio ruku da ih pozdravi, a oni su mislili da je pružio ruku da puca u njih, bio je mrak", kazao je Tomić.

Dodaje da su trojica napadača teško pretukla Dragoju Drocu.

Pojasnio je da je Zmaj ranije prodao stoku i častio sve u lokalnoj kafani pa zato pretpostavlja da je neko ko je čuo on da ima novaca to iskoristio.

Tomić pretpostavlja da je riječ o osobi koja je i ranije ulazila u Zmajevu kuću.

Tagovi:
 • 07:00 Serija: Kolo sreće (R)

  Ne propustite priču o domaćici iz malog mjesta kojoj se život potpuno mijenja kada dobije sedmicu na lotou.

 • 08:00 Serija: Prevrtljivo srce (R)

  Da li će ljubav pobijediti dugo željenu osvetu? Može li nemoguća ljubav doživjeti srećan kraj? Nova turska serija "Prevrtljivo srce" na programu ATV-a!.

 • 08:50 Centar dana (R)

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 10:15 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 10:30 Kuhinjica na otvorenom

  Uživajte u kulinarskim minutima na našem programu. Kuhajte sa ATV-om!

 • 10:55 Teletrgovina

  Teletrgovina