Окружни суд Бањалука

Прије трагедије пили коњак и пиво: Почело суђење за стравичну несрећу

Свједочењем Миде Ферхатовића у Окружном суду у Бањалуци почело је суђење Нихаду Аљићу (47) из Вукосавља оптуженом да је пијан изазвао стравичну саобраћајну несрећу у којој су погинули његов син Санел Нермин Аљић (22) и Мирсад Аљић (22).

Трагедија се догодила 14. јуна 2023. године око 21.50 часова на путу Клашнице - Бањалука, када су са аутомобилом ”порше кајен” слетјели с пута. Ферхатовић је био путник у ”поршеу” и у несрећи је задобио тешке повреде.

Он је у судници испричао да су неколико сати прије несреће сви заједно пили алкохол у стану у Бањалуци, те да су мијешали коњак и пиво. Из стана су отишли у Трн, на ауто-отпад, и у повратку су наставили да пију у возилу. Свједок каже да их је Мирсад снимао у аутомобилу како наздрављају.

”Ничега се више не сјећам... Пробудио сам се у болници и то је све што знам”, рекао је Ферхатовић.

Изгубљена два живота: Аљић оптужен да је пијан возио 200 на сат!

Изгубљена два живота: Аљић оптужен да је пијан возио 200 на сат!

На питање тужиоца он је рекао да не тражи накнаду штете за претрпљене повреде, нит је тражио кривично гоњење оптуженог навоедећи да он то није урадио намјерно.

Слободан Бокић, очевидац несреће, испричао је да је критичне ноћи из Приједора ишао ка Бањалуци брзом цестом, када је у ретровизору угледао свјетла возила које се кретало брзом траком.

”Блицао је и изгледало је као да авион слијеће. Потом је прешао у спору траку, испред мене. Потом је скренуо, прешао преко заштитне ограде и летио даље”, рекао је Бокић.

Он каже да се зауставио на мјесту гдје је ”порше” слетио. Из другог возила је изашао путник који се спустио до мјеста гдје се ”порше” преврнуо и убрзо се вратио говорећи: ”Њима нико не може помоћи”.

Оптужницом Нихаду Аљићу на терет се ставља да је несрећу изазвао пијан, са 2,08  g/kg алкохола у организму, возећи недозвољеном брзином од 198 km/h на дионици пута гдје је брзина ограничена на 100 km/h.

Аљић негирао кривицу за саобраћајку у којој су му погинула два рођака

Аљић негирао кривицу за саобраћајку у којој су му погинула два рођака

Додаје се да је усљед тога дошло до губитка управљивост и неконтролисаног кретања возила према ободу лијеве кривине, те преласка ”поршеа” у десну саобраћајну траку.

”Возило је сишло са коловоза и ударило је у заштитну ограду, потом у бетонски пропуст за воду. То је довело до вишеструког превртања возила које је ударило у жичану ограду и бетонске стубове у кругу приватне фирме, гдје се зауставило”, наводи се у оптужници.

Додаје се да је сувозач Мирсад Аљић испао из возила и на мјесту остао мртав усљед разарања главе и мозга. Из возила је испао и Санел Нермин Аљић, који је сједио позади и који је преминуо усљед крварења и тешке трауме мозга. 


Пратите нас и путем Вибера