Суд

Пријетио да ће извршити терористички напад у БиХ: Бамбију одређен притвор

 • Извор: АТВ
 • 16.04.2024. 12:34

Суд БиХ одредио је једномјесечни притвор Симбаду Бајректаревићу званом Бамби, осумњиченом да је, неколико дана прије Бајрама, на друштвеној мрежи пријетио становништву да ће починити терористички напад.

Како се наводи у саопштењу Тужилаштва, дежурни тужилац је упутио приједлог за одређивање мјере притвора за осумњиченог Бајректаревића, због кривичног д‌јела тероризам.

Осумњичени је, неколико дана прије обиљежавања вјерског празника Бајрама, 7. априла ове године , на друштвеној мрежи поставио пријетећу поруку.

Симбад из Велике Кладуше пријетио терористичким нападом

Симбад из Велике Кладуше пријетио терористичким нападом

– Поставио је јавну поруку којом пријети широј популацији становништва, називајући их ‘невјерницима’, ‘многобошцима’ и слично, почињењем терористичког напада на животе особа. Порука је објављена уз његову фотографију у маскирним хлачама и са аутоматским оружјем, ножем и црном заставом са арапским словима, и на тај начин постала доступна корисницима интернета и друштвених мрежа – наводе из Тужилаштва БиХ.

Бајректаревић је након објаве идентификован, лоциран и ухапшен, а од њега су одузети предмети и средства која ће бити кориштена као докази у поступку.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 12:45 Телетрговина

  Телетрговина

 • 13:00 Серија: Истине и лажи (12+)

  ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 14:00 Кето кухињица

  ''Кето кухињица

 • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

  ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

 • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.