Суд

Пријетио да ће извршити терористички напад у БиХ: Бамбију одређен притвор

  • Извор: АТВ
  • 16.04.2024. 12:34

Суд БиХ одредио је једномјесечни притвор Симбаду Бајректаревићу званом Бамби, осумњиченом да је, неколико дана прије Бајрама, на друштвеној мрежи пријетио становништву да ће починити терористички напад.

Како се наводи у саопштењу Тужилаштва, дежурни тужилац је упутио приједлог за одређивање мјере притвора за осумњиченог Бајректаревића, због кривичног д‌јела тероризам.

Осумњичени је, неколико дана прије обиљежавања вјерског празника Бајрама, 7. априла ове године , на друштвеној мрежи поставио пријетећу поруку.

Симбад из Велике Кладуше пријетио терористичким нападом

Симбад из Велике Кладуше пријетио терористичким нападом

– Поставио је јавну поруку којом пријети широј популацији становништва, називајући их ‘невјерницима’, ‘многобошцима’ и слично, почињењем терористичког напада на животе особа. Порука је објављена уз његову фотографију у маскирним хлачама и са аутоматским оружјем, ножем и црном заставом са арапским словима, и на тај начин постала доступна корисницима интернета и друштвених мрежа – наводе из Тужилаштва БиХ.

Бајректаревић је након објаве идентификован, лоциран и ухапшен, а од њега су одузети предмети и средства која ће бити кориштена као докази у поступку.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм