Окружни суд

Притворен малољетник који нацртао план напада на школу у Требињу

Окружни суд у Бањалуци одредио је једномјесечни притвор Р.Т. (17) из Билеће, осумњиченом за планирање напада на Центар средњих школа у Требињу.

Притвор је одређен након што је судија за претходни поступак уважио приједлог Републичког јавног тужилаштва и малољетник је спроведен у КПЗ Бањалука. Њему се на терет ставља покушај тероризма.

Као што је АТВ ексклузивно писао малољетник је у лајв чету на друштвеној мрежи ”ТикТок” приказивао скицу и план напада на школу у Требињу. На скици је пописао мртве и рањене, као и сатницу када ће започети напад, наводећи да ће све окончати саомоубиством.

На скици су означени улази у школу, двориште, ходник, степениште, те пописан број мртвих по различитим просторијама. Уписао је и укупна калкулација у којој се наводи 12 мртвих и 23 рањена. Малољетник је на снимку приказао и пиштољ, за који се испоставило да је пластични.

Спорном чату присуствовало је више особа, а један забринути корисник ”TикТока” је све пријавио полицији, наводећи да га све подсјећа на масакр који се одиграо у школи "Владислав Рибникар" у Београду. На ноге су одмах подигнуте све расположиве снаге полиција, а помоћу ИП адреса осумњичени је лоциран и ухапшен. Испоставило се да се ради о малољетнику који је тврдио да није имао стварну намјеру да нападне школу.

Ексклузивно: Малољетник направио нацрт школе, пописао мртве и рањене!

Ексклузивно: Малољетник направио нацрт школе, пописао мртве и рањене!



Пратите нас и путем Вибера