ATV

Безобзирна вожња

Притворен возач који је усмртио пјешака и побјегао

Кантонални суд у Тузли одредио је једномјесечни притвор Мирсаду Форићу (35) из Горњег Рахића код Брчког који је 14. септембра на путу Челић - Шибошница усмртио пјешака Мићу Гарића, а потом побјегао с мјеста несреће.

Након 11 дана скривања Форић је идентификован и ухапшен у понедјељак у заједничкој акцији брчанске и тузланске полиције, а "голф" којим је изазвао несрећу пронађен је сакривен у шуми у Брчком.

У Кантоналном тужилаштву у Тузли наводе да је Форић осумњичен за тешко кривично дјело против сигурности јавног саобраћаја и неуказивање помоћи особи повријеђеној у саобраћајној несрећи.

"Он је осумњичен да је 14. септембра 2023. године у вечерњим сатима у насељу Ратковићи на региналном путу Челић-Шибошница у ноћним увјетима управљао аутомобилом брзином од око 100 km/h, на дионици пута са ограничењем брзине од максимално 50 km/h, те при безобзирној вожњи недозвољеном брзином није обратио пажњу на пјешака Мићу Гарића, који се кретао десном коловозном траком гурајући бицикл поред себе", наводе у КТ Тузла.

Додају да је усљед такве вожње Форић чеоним дијелом возила ударио пјешака у леђа и  одбацио га.

"Оштећени је добио вишеструке повреде главе и цијелог тијела, али се осумњичени наставио кретати и удаљио се, иако свјестан да оставља без помоћи особу коју је повриједио. Од задобијених повреда пјешак је убрзо преминуо", наводе у КТ Тузла.

Пратите нас и путем Вибера

 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 14:00 Филм:Високи напон (12+) (Р)

  Високи напон' је југословенски филм из '81. године у режији Вељка Булајића, а који је написао сценарио заједно са Мирком Бошњаком и Иваном Салечић.

 • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

  Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 16:40 Емисија: На тапету (Р)

  Енергични и искусни тандем, Милијана Кос и Татјана Трнинић, под своју лупу ће ставити све.

 • 17:10 Емисија: На ивици терена (Р)

  Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.