Окружни суд Добој

Притворени Кајганићева и Лазаревић, саопштени детаљи злочина

Окружни суд у Добоју одредио је једномјесечни притвор Андреи Кајганић и Дражену Лазаревићу, осумњиченима за монструозно убиство Саше Кулишића у Добоју.

Како је саопштио суд Кајганићевој и Лазаревићу се на терет ставља да су као саизвршиоци починили тешко убиство на подмукао и свиреп начин. Додају да су осумњичени од 29. до 30. јануара по претходном договору, злочин починили заједно са А.К. малољетном кћерком Кајганићеве.

”У намјери да лише живота Кулишића 29. јануара у поподневним часовима, а након што је малољетна А.К. уситнила већи број таблета назива ”треана“ јачине 10 мг, које је купила сестра првоосумњичене В.М. на молбу осумњичених, исте помијешала са водом, да би у договору са осумњиченима, у вечерњим часовима отишла у породичну кућу свог оца гдје је уз употребу воде, у којој се налазио измрвљени прах таблета, направила лимунаду коју је дала свом оцу”, саопштио је Окружни суд у Добоју.

Сумња се да је кћерка била заљубљена у мајчиног љубавника?

Сумња се да је кћерка била заљубљена у мајчиног љубавника?

Додају да је намјера била да се Кулишић омами и успава. Додаје се да су исте таблете А.К. и њена мајка и у ранијем периоду давале Кулишићу, а да он за то није знао.

”Након што су таблете почеле дјеловати и након што је оштећени Кулишић заспао, малољетница је оставила откључана улазна врата од куће, о чему је обавијестила осумњичене који су ушли у кућу”, наводи суд.

Додаје се да су Кајганићева и Лазаревић рекли малољетници да иде у дневну собу и да затвори врата, да би они ушли у собу где је спавао Кулишић.

Отац Дражена ухапшеног због убиства Кулишића: Ја у Добој не смијем

Отац Дражена ухапшеног због убиства Кулишића: Ја у Добој не смијем

”Везали су га тако што су му облијепили главу сивом селотејп траком, а ноге и руке везали канапом и селотејп траком. Задали су му пар удараца од којих је крварио, да би га потом изнијели из куће и аутомобилом, караван, одвезли у шуму у непосредној близини излетишта Преслица”, наводи суд.

Ту су му, како се појашњава, непознатим предметом задали четири убодне ране у предјелу стомака, да би усљед тешког трауматског и хиповолемичког шока изазваног повређивањем и губитком крви наступила смрт. Таквог су га оставили у шуми и упутили се у непознатом правцу.

Сконтао је да се нешто дешава: Сахрањен Саша Кулишић

Сконтао је да се нешто дешава: Сахрањен Саша Кулишић

Према рјешењу суда притвор може трајати до 29. фебруара или нове одлуке суда. Притвор је одређен због страха од бјекства осумњичених, бојазни да ће боравком на слободи ометати кривични поступак, те због тежине дјела и узнемирења јавности.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 07:00 АТВ јутро

    АТВ јутро

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија