Потрага

Приведена два Грузина, АТВ у посједу нових фотографија пљачкаша с Лауша

Два држављанина Грузије ухапшена су у Добоју због сумње да се могу довести у везу са припремањем кривичних дјела на подручју Републике Српске, али засада нема доказа да су умијешани у крађу два милиона марака од Ј.Ш., власнице мјењачнице у бањалучком насељу Лауш.

Како сазнаје АТВ код двојице Грузина су приликом хапшења пронађени ометачи који се користе за блокирање сигнала за даљинско закључавање аутомобила... Управо због тога они су били предмет детаљне криминалистичке обраде и предати су Окружном јавном тужилаштву у Добоју на даље поступање.

За починиоцима се и даље трага, а АТВ је ексклузивно дошао у посјед нових фотографија Грузина, који су осумњичени за крађу на Лаушу. Фотографије су након крађе снимљене у једном кафићу у Источном Сарајеву, гдје су осумњичени побјегли с новцем.

Начелник ПУ Бањалука за АТВ: Особе које су опљачкале мјењачницу на Лаушу су највјероватније још у БиХ

Начелник ПУ Бањалука за АТВ: Особе које су опљачкале мјењачницу на Лаушу су највјероватније још у БиХ

Вјерује се да починиоци још нису напустили БиХ, због чега су из полиције апелују на све грађане да уколико имају било какве информације о осумњиченима или препознају особе са фотографије да то пријаве најближој полицијској станици или на дежурни број 122. То се посебно односи на власнике стана на дан, будући да су Грузини током боравка у БиХ користили унајмљене станове.

Ово су разбојници који су украли милионе у Бањалуци

Ово су разбојници који су украли милионе у Бањалуци

Због сумње да се може довести у везу са крађом два милиона марака раније је ухапшен Ное Твалабеисхвили (41), коме је одређен притвор. Истовремено је ПУ Бањалука расписала потраге за још 10 држављана Грузије због сумње да се могу довести у везу са тим кривичним дјелом.

Ухапшени Ное открио све детаље пљачке у бањалучком насељу Лауш

Ухапшени Ное открио све детаље пљачке у бањалучком насељу Лауш

У полицији су раније навели да је Твалабеисхвили имао улогу организатора криминалне групе, тројица су извршиоци крађе у Бањалуци, док су остали учествовали у припреми крађе. Осумњичени су након крађе промијенили три аутомобила и са украденим новцем су побјегли у Добој. Ту су унајмили такси који их је одвезао у Источно Сарајево.

АТВ открива име ухапшеног због крађе милиона: Бањалучка полиција 'разбила' криминалну групу

АТВ открива име ухапшеног због крађе милиона: Бањалучка полиција 'разбила' криминалну групуПратите нас и путем Вибера

Тагови: