Основни суд

Продужен притвор малољетници осумњиченој за убиство оца

Основни суд у Добоју за два мјесеца продужио је притвор малољетној кћерки Саше Кулишића, осумњиченој за саучесништво у убиству оца.

”Суд је донио рјешење о продужењу притвора због опасности да би боравком на слободи могла ометати кривични поступак сакривањем доказа или утицајем на свједоке. Притвор може трајати најдуже до 29. априла 2024. године”, наводе у Основном суду у Добоју.

Малољетница је осумњичена да је оцу у лимунаду сипала лијек ”треана”, чиме га је непосредно прије убиства омамила.

За злочин су осумњичени Сашина супруга Андреа Кајганић и њен љубавнику Дражен Лазаревић, којима је Окружни суд у Добоју такође продужио притвор за још два мјесеца.

Кајганићева и Лазаревић осумњичени су да су као саизвршиоци, заједно с малољетницом, починили тешко убиство на подмукао и свиреп начин.

Продужен притвор Андреји Кајганић и Дражену Лазаревићу, осумњиченим за свирепо убиство Саше Кулишића

Продужен притвор Андреји Кајганић и Дражену Лазаревићу, осумњиченим за свирепо убиство Саше Кулишића

”Кајганићевој и Лазаревићу се на терет ставља да су, унамјери да лише живота Кулишића, 29. јануара у поподневним часовима, а након што је малољетна А.К. уситнила већи број таблета назива ”треана“ јачине 10 мг, које је купила сестра првоосумњичене В.М. на молбу осумњичених, исте помијешала са водом, да би у договору са осумњиченима, у вечерњим часовима отишла у породичну кућу свог оца гдје је уз употребу воде у којој се налазио измрвљени прах таблета направила лимунаду коју је дала свом оцу”, саопштио је раније Окружни суд у Добоју.

Намјера им је била да се Кулишић омами и успава. Додаје се да су А.К. и њена мајка и у ранијем периоду Кулишићу давале спорне таблете, а да он за то није знао.

”Након што су таблете почеле дјеловати и након што је оштећени Кулишић заспао, малољетница је оставила откључана улазна врата од куће, о чему је обавијестила осумњичене који су ушли у кућу”, наводи се у Наредби о спровођењу истраге.

Кајганићева и Лазаревић рекли су малољетници да иде у дневну собу и да затвори врата, да би они ушли у собу где је спавао Кулишић.

”Везали су га тако што су му облијепили главу сивом селотејп траком, а ноге и руке везали канапом и селотејп траком. Задали су му пар удараца од којих је крварио, да би га потом изнијели из куће и аутомобилом, караван, одвезли у шуму у непосредној близини поред излетишта Преслица”.

Ту су му, како се појашњава, непознатим предметом задали четири убодне ране у предјелу стомака, да би усљед тешког трауматског и хиповолемичког шока изазваног повређивањем и губитком крви наступила смрт. Таквог су га оставили у шуми и побјегли. Исти дан Лазаревић је ухапшен у Добоју, а Кајганићева у Бањалуци гдје је изнајмила стан на дан. Отривена су и два возила која су, за потребе злочина и бјекства, изнамили у рентакар агенцијама у Бањалуци и Добоју.


Пратите нас и путем Вибера

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Серија: Ко те шиша (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)