Na Vračaru

Produžen pritvor ocu dječaka koji je počinio masakr

  • Извор: Агенције
  • 02.06.2023. 10:25

Viši sud u Beogradu produžio je danas, na prijedlog Višeg javnog tužilaštva, pritvor za još 30 dana Vladimiru K, ocu dječaka K.K. (13) koji je 3. maja u OŠ "Vladislav Ribnikar" ubio deset i ranio šest ljudi.


Ona je ključni svjedok u slučaju masakra u

Ona je ključni svjedok u slučaju masakra u "Ribnikaru": Evo o čemu će je ispitati

Pritvor je produžen zbog osobitih okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni, u slučaju boravka na slobodi, u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično djelo, kao i s obzirom na to da je okrivljeni osnovano sumnjiv da je izvršio krivično djelo za koje je propisana kazna zatvora duža od deset godina, a način izvršenja i težina posljedica krivičnog djela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, saopštio je Viši sud.

Vladimir K. je uhapšen odmah nakon što je njegov sin, koji nije krivično odgovoran pošto nema navršenih 14 godina, počinio zločin u školi.

Više javno tužilaštvo protiv njega sprovodi istragu zbog sumnje da je izvršio teško krivično djelo protiv opšte sigurnosti.

Kosta K. nije bio žrtva vršnjačkog nasilja,

Kosta K. nije bio žrtva vršnjačkog nasilja, "Ribnikar" ostaje škola

Sumnja se da je Vladimir K. u prethodnom periodu obučavao svog sina da rukuje vatrenim oružjem i municijom, tako što ga je vodio u streljački klub kako bi uvježbavao gađanje meta iz vatrenog oružja, uprkos činjenici da dijete ima 13 godina i da takva aktivnost i obuka očigledno ne odgovaraju njegovoj životnoj dobi, saopštilo je ranije tužilaštvo.


Тагови: