Požar traje danima

Proglašeno stanje prirodne nesreće u Neumu

  • Извор: Независне
  • 05.08.2022. 15:43

Načelnik Neuma Dragan Jurković proglasio je stanje prirodne nesreće na području ove opštine zbog velikog požara koji je izbio 2. avgusta.

U saopštenju kabineta načelnika navedeno je da je Odluka o proglašenju stanja prirodne nesreće donesena na prijedlog Opštinskog štaba civilne zaštite.

"Ovom Odlukom proglašava se stanje prirodne nesreće uzrokovano velikim požarom otvorenog prostora, nastalog 2. avgusta 2022. godine, na dijelu područja Opštine Neum, i to za naseljena mjesta: Podžablje, Broćanac, Praovice i Prapratnica", navedeno je u saopštenju.

U saopštenju se navodi kako su u požaru stradali brojni maslinici iz kojih su svake godine brojnim priznanjima nagrađivana maslinova ulja, ali i da je uništen veliki broj pčelinjaka i košnica te drugih kultura koje se uzgajaju na ovom području.

"Opština Neum i njeni stanovnici pretrpjeli su ogromnu štetu koja će se tek zbrajati", pojašnjeno je.

Dalje se ističe kako je smirivanje stanja na terenu nastupilo nakon puna tri dana neprestanog gašenja domaće vatrogasne službe, brojnih mještana, vatrogasnih službi iz susjednih opština i gradova i u konačnici uz pomoć helikoptera Oružanih snaga BiH koji su na teren stigli drugi dan požara.

"Načelnik opštine Neum se ovim putem još jednom zahvaljuje svim vatrogascima, iz svih vatrogasnih službi, dobrovoljcima i mještanima, Oružanim snagama BiH i svima onima koji su na bilo koji način pomogli u ovim teškim danima za opštinu Neum", zaključeno je u saopštenju.

Тагови:
  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник